Как да се сдобиете със сияйна кожа през зимата

Как да се сдобиете със сияйна кожа през зимата

Обичаме уютните вечери край камината, но зимата си е зима и тя влияе пагубно на кожата ни. Въздухът навън е изключително сух, а в комбинация с отоплението на закрито и горещите душове се превръща в изпитана рецепта за суха кожа. За да ви гарантираме, че това няма да ви се случи, съставихме списък със съвети за зимна грижа за кожата, за да поддържате кожата си щастлива, здрава и сияйна. Благодарете ни по-късно.

Овлажнител

Зима е, студено е и всичко, което искаме, е да сме си вкъщи с включено отопление – за предпочитане с малко горещо какао под ръка. И въпреки че това изглежда като идеалното решение за зимата, сухият въздух от парното или климатика може до голяма степен да дехидратира кожата ви, оставяйки ви с напукани устни и суха кожа. Отговорът на тази дилема е прост: овлажнител. Поставен във вашата спалня ще върне влагата във въздуха и обратно в кожата ви, повишавайки блясъка ѝ.

Не пропускайте слънцезащитата

Знаем, че използването на слънцезащита през зимата изглежда глупаво, но това, че не можем да усетим силата на слънцето, не означава, че него го няма. Експертите потвърждават, че всекидневното използване на слънцезащитен крем, можете да забави признаците на стареене с 24%. Фон дьо тенът със SPF обаче не е достатъчен. Нанасянето на слънцезащитен крем със SPF 30 на лицето и ръцете всяка сутрин е от съществено значение.

Включете добавки в рутината си

Приемането на добавки, особено през зимните месеци, е професионален съвет, в който се кълнат всички специалисти. Обърнете внимание на витамините Е, С и В2, които са пълни с антиоксиданти, насърчаващи обновяването на клетките на кожата и подпомагащи образуването на колаген. Те поддържат кожата ви стегната, еластична и сияйна. Друга добавка, която прави чудеса, са капсулите с хиалуронова киселина, тъй като те помагат за повишаване на нивата на влага в кожата.

Ексфолирайте редовно

Въпреки че много от нас осъзнават важността на ексфолирането, лесно е да попаднете в капана на прекомерното му практикуване или да не го правите достатъчно често. Между студения въздух навън и сухото вътрешно отопление, кожата ви може да се дехидратира значително, което може да доведе до натрупване на мъртва кожа, а то в крайна сметка може да доведе до запушване на порите. Ексфолирането два пъти седмично ще ви помогне да премахнете тази мъртва кожа, като по този начин ще сведете до минимум вероятността от поява на пъпки и ще се сдобиете с по-сияйна кожа с равномерен тон.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay