Съвети за грижа за кожата от корейски дерматолози

Съвети за грижа за кожата от корейски дерматолози

Комбинацията от най-различи видове продукти върху лицата ни може да предизвика влошаване на кожата ни. Може би дори не си даваме сметка, но има мазила, които не е добре да използваме повече от два пъти в седмицата.

За щастие корейските дерматолози споделят кои са стъпките в грижата за кожата, които трябва да спазваме. Неслучайно корейките се славят по цял свят с перфектната си кожа.

Почиствайте лицето си само с вода сутрин

Дори и продуктите с нежни формули могат да дойдат в повече на кожата ни, ако ги използваме два пъти на ден, казват експертите. Затова експертите съветват да почистваме лицето си само с вода сутрин. Използвайте почистващ продукт единствено, ако сте употребили маска, която е престояла на лицето ви цяла нощ. Задължително трябва да почиствате лицето си и преди нанасянето на грим.

Не използвайте маски всеки ден

По-добре е да използвате маски до два пъти седмично. Единствено по-мазните типове кожа могат да бъдат подлагани на подобна терапия по-често. Единствената маска, която можете да използвате всяка вечер, е хидратираща маска.

Хидратиране веднага след ексфолация

Корейските експерти препоръчват след като сте ексфолирали кожата си, да я хидратирате непосредствено след процедурата. Колкото повече изчаквате, толкова повече естрогенът ви пада и кожата ви се дехидратира. За да запазите водата в кожата, дерматолозите предлагат да използвате продукти с мед, розова вода, хиалуронова киселина и витамин Е.

Можете да използвате един крем за лице за различни зони на лицето

Корейски дерматолог споделя, че е по-добре да използвате по-малко различни кремове върху лицето си. Някои компании предлагат различни видове кремове за различните зони от лицето. Но подобно комбиниране може да ви причини акне, затова по-добре заложете на един качествен крем за цялото лице (освен за околоочния контур).

Използвайте крем, който предпазва от замърсяване

Корейците обичат да използват маски против замърсяване, които са много актуални в нашия съвременен свят, особено в големите градове. Особено през зимата въздухът е почти негоден за дишане и можете да си представите кавки вреди може да нанесе и на кожата ви. Можете да използвате маски против замърсяване с матча или въглен. За чувствителна кожа можете да използвате маски с бадемово мляко.

Приложете метода двойна маска

Кожата под очите обикновено е много чувствителна, затова трябва да ѝ обърнете допълнително внимание. Корейските експерти предлагат употребата на пачове под очите, които ще предотвратят изсушаването на зоната при прилагането на маска за лице.

Използвайте околоочен крем на базата на гел като основа

За да изглежда коректорът ви по-гладък използвайте кремове за очи, които са на гел или водна основа. Формулата им може да помогне за намаляване на тъмните кръгове. Освен това прави кожата матирана.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay