Каква красавица беше баба!

Когато не е имало милиони разкрасителни продукти и процедури, жените пак са успявали да изглеждат блестящо. Ето как

Каква красавица беше баба!

Когато става дума за красота, може би е добре повече да слушаме бабите си. Защото докато някои от практиките за разкрасяване от миналото - бяла пудра от вар, гъсеници за освежаване на тена - наистина са били не само вредни, но дори опасни, то има и други трикчета, много по-безобидни. Освен, че наистина ще са наистина работещи, те са и умни - с минимални усилия, максимален резултат. Ето какво съветват бабите, които добре знаят как с малко да постигнат много. Особено, когато говорим за женственост, финес и здрав вид.

  • Спете на копринени чаршафи и най-вече - обърнете внимание на възглавницата. Тайната? За разлика от памука, който по закон попива много влага, коприната не го прави и така позволява хидратацията на косата и кожата ви да остане, каквато е здравословно и красиво да бъде - непроменена и естествена. Освен това, гладката структура на коприната не позволява на косата да се заплита и запазва целостта и блясъка й. Чак до свежото утро.
  • Ако имате дълга коса, сплетете я преди да си легнете. Това също ще я предпази от накъсване, цъфтеж и изтощение. Удобна е и когато имате бретон, защото него можете да приберете с фиба, без да зависите от останалия обем на косата си. (който ще бъде прибран в идеална плитки). Допълнителната екстра е, че на сутринта получавате прекрасни вълни в косата.

  • Знаете ли, че пластирите против бръчки, които напоследък са хит в козметологията, всъщност са били нещо, което бабите ни много често са използвали. Тогава лепенките са били по-скоро подобни на лейкопласт, но са вършели приблизително същата работа. Сега технологиите са напреднали и можете да си купите всякакви видове, но резултатът ще отпочинала кожа и изгладени бръчици. И то докато спите. Колко удобно, нали?
  • Съвременните жени знаят за избелващите свойства на лимона, но обикновено използват за тази цел не самият плод, а вода със сок от него. Грешка. Според рецептите от едно време, правилният и най-благодатен за ръцете и ноктите начин е като разрежете лимона на две части и просто притискате всеки един пръст по отделно в меката част на плода. Освен, че ще избели нокътната плочка, това ше ви помогне да омекотите толкова досадните кожички. Друг трик с цитруси е този за омекотяване кожата на коленете и лактите. И, внимание! Това се случва като направите същото упражнение като при ноктите, но с портокал.
  • Използвайте бира, за да подсилите косата си и да й предадете блясък. Ако баба ми ми беше споделила тази тайна рецепта, щях да си помисля, че е повод тайно да си пийва от калоричната и ароматна течност. Но не би, бирата наистина е сред най-добрите приятели на косата. Тези видове, които са с по-високо съдържание на хмел, например Гинес, освен блясък, ще ви подарят и обем.
13 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 03.08.2011|08:55
Няма лошо да приемем съветите за красив външен вид от нашите баби. Когато те са били млади е нямало толкова много козметика, да не кажа никаква . С естествени съставки са си приготвяли различни "отвари" и не са изглеждали никак зле, дори мога да кажа, че са били по-красиви и от нас. Бабите знаят много, ако им се доверим поне малко ще спечелим много!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay