Колко често боледува детето ви?

Колко често боледува детето ви?

Както всички майки, може би и вие се стряскате всеки път, щом детето ви се закашля или вдигне лека температура. Няма място за паника. Според последни медицински изследвания изследвания няма деца, които не боледуват.

И още нещо - боледувайки, мъниците изграждат своята имунна защита, а това ще им помогне да бъдат по-здрави в по-нататъшния си живот. Не е случаен и фактът, че при възрастните телесната температура се смята за нормална до 37 градуса, а при малките - до 38 градуса.

Ако детенцето ви е болнаво и постоянно страда от общо неразположение, трябва да обърнете сериозно внимание. Ето и колко често е нормално да се разболяват децата. Според медицината и законите ѝ са се наложили следните норми: за често боледуващи се смятат дечицата под 1 годинка, които са имали тежки респираторни заболявания повече от веднъж в живота си. Между 1 и 3 годинки за нормално се смята боледуването около 5-6 пъти в годината. При децата над 5 години се смята за нормално да не са напълно здрави и да страдат от простудни заболявания и хреми 4-5 пъти в годината.

Сигурно ще оспорите тези цифри, ако детето ви ходи на ясла или детска градина. И може би донякъде ще имате право - тези малчугани, които са по-социални и общуват с много деца е по-вероятно да страдат от грипни състояния по-често, защото често те се заразяват едно от друго.

Ако детенцето ви е до 4 години, имайте предвид, че за здравословното му състояние изключително значение има спокойствието му и това колко често е изложено на студ или прекалена топлина. Тези деца, които живеят в нервна среда или са чести спътници на родителите си, без да са добре облечени или обгрижени, боледуват много често и понякога симптомите на лека настинка продължават в течение на 10-12 месеца.

За какво да се оглеждате? Запушено носле и лека, но упорита кашлица.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay