Консумацията на риба осигурява красива и нежна кожа

Важно е да не пипате твърде често лицето си

Консумацията на риба осигурява красива и нежна кожа

Със сигурност познавате поне една жена, която има разкошна кожа. Всеки път, когато я погледнете, се чудите как ли успява да го постигне. Ето няколко ценни съвета за безупречна кожа от колегите от marieclaire.com, с които ще може да се радвате на красивото си лице всеки ден.

Първо правило е да използвате точния почистващ лосион за типа кожа, който имате. Например за жените с по-мазна кожа, предразположена към акне, най-подходящи са салициловите гелове. Дамите със суха кожа е най-добре да почистват лицето си с тоалетно мляко.

Консумацията на риба осигурява красива и нежна кожа

Второ правило - внимавайте с напитките. Ако сутрините ви започват с чаша кафе, имайте едно на ум, че това не се отразява добре на кожата ви. Една чаена лъжичка хлорофил сутрин, ще я направи гладка, сияеща и хидратирана през целия ден.

Състоянието на кожата на лицето зависи пряко и от това, с което се храните - здравословната диета не е важна само за фигурата. Добра идея е хапването на риба - сьомга, пъстърва, скумрия, която съдържа повече Омега-3 мазнини. Тях можете да намерите и в лененото семе.

Консумацията на риба осигурява красива и нежна кожа

Вечерно време преди лягане е хубаво да овлажнявате лицето си, за да бъде подхранено. Така на сутринта ще изглеждате отпочинали и с гладка, сияеща кожа.

Консумацията на риба осигурява красива и нежна кожа

Колкото и странно да звучи, един от важните навици, с който трябва да се преборите, за да имате хубава кожа, е да не докосвате твърде често с пръсти лицето си, особено през деня.

Друг важен фактор за красотата на лицето е да не използвате твърде много продукти. В същото време не бива да излизате навън, без да сте сложили слънцезащитен крем. Това, че не сте на плажа, не означава автоматично, че не сте изложени под лъчите на слънцето, които са агресивни независимо от времето.  

Източник/БГНЕС

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay