Мандарини за здрава зима

Зимният цитрусов лечител

Мандарини за здрава зима

Сега е най-подходящият момент да се обърнете към чудесата на природата, които могат да ви избавят от всички вируси, навестяващи ни през зимата. Едно такова вкусно чудо е мандарината, любима на малки и големи, и със сигурност сред най-полезните цитруси.

Всички болести неминуемо водят до затрудняване функцията на черния дроб, който преработва и спасява от антибиотиците, които обикновено лекуват тежки грипни и вирусни заболявания. Мандарините са това, което ще ви върне комфорта - половин килограм от тях дневно чувствително ще намалят нивата на холестерол, ще помогнат на черния дроб и дори ще са ваш съюзник в свалянето на килограми. 

Специалистите съветват да добавяте по няколко капки екстракт от мадарини в чаша вода - ще усилите имунитета си неусетно. Друга полезна комбинация с цитруса лекува от досадната и често срещана през зимата "магарешка" кашлица. Кората от 3 мандарини се сварява за 10 минути в 1 литър вода, охлажда се в хладилник без да се прецежда и всеки ден се пие по чаша преди лягане.

Тайната на отхранващото действие на мандарините се крие в голямото количество феноликова аминокиселина, която също лекува и отоци.

Ако имате нещастието зимният грип да е в комбинация с неразположение на стомаха - мандарините са спасението. Вкусните цитруси са най-злият враг на стомашно-чревните неразположения, защото киселинността им "събира" стомаха и не му позволява да ви създава проблеми.

Внимавайте, обаче, ако имате гастрит или язва на дванадесетопръстника, защото това може да направи оранжевите плодчета опасни и да предизвика неразположение и болки.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay