Нов живот за старите гримове

Не изхвърляйте старите си продукти за красота. Ако обикновено ви е трудно да изхвърляте нещата си, ето още една причина да ги задържите.

Нов живот за старите гримове

Можете да използвате повторно любимата си марка, за да освежите визията си. Не само ще спестите пари, но и ще развиете креативността си. Ще използвате това, което имате докрай.

Ето няколко лесни и забавни начина да се възползвате от вашите козметични продукти, докато все още срокът им на годност не е изтекъл.

Отървете се от акнето по гърба – акнето по гърба може да ви попречи да облечете рокли и блузи с отворен гръб. Но можете да използвате това, което имате, за да не позволите на акнето да се появи. Продуктът за измиване на лицето може да се използва и за измиване на тялото. Така че, ако мислите да си купите продукт, предназначен специално за измиване на тялото, помислите два пъти. Салициловата киселина, която присъства в състава на измиващите продукти за лице, прониква дълбоко в порите на кожата на гърба ви също толкова успешно, колкото и в порите на лицето ви.

Гъба за тяло – чудите се какво може да направите с гъбите за тяло, след като вече не ги използвате, за да търкате тялото си. Вместо да си купувате допълнителни гъби и четки за почистване на труднодостъпни места, използвайте тези гъби. Така ще имате искрящо чисти вана и мивка.

Масло за кожички – знаете колко са важни маслата, когато си правите маникюр и педикюр. Маслото спомага за изглаждането на кожичките ви и ги прави да изглеждат добре поддържани. Но ако нямате наличен? Ползвайте балсама, с който хидратирате устните си. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете скромно количество от балсама върху кожичките и да го втриете.

Изкуствените мигли – знаете, че понякога е доста трудно да се разделите с изкуствените мигли, дори и след като сте ги използвали известно време. Можете да ги върнете към живот, накисвайки ги в топла вода за около десет минути. Това ще улесни почистването на останалите по тях лепило и грим. Просто натопете памучен тампон в препарат за отстраняване на лак за нокти и след това веднага почистете миглите. Оставете ги да изсъхнат и на следващия ден ще бъдат готови за употреба.

Четката от спиралата – не изхвърляйте четката от спиралата ви за очи, когато тя свърши. Ще се изненадате колко полезна може да бъде тя, докато правите маникюра или педикюра си. Просто я почистете и я използвайте за почистване под ноктите на ръцете и стъпалата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay