Обратно в 50-те

Ретро тенденциите в грима продължават да бъдат актуални и до днес

Обратно в 50-те

Кукленската красота на Мерилин Монро е еталон за изящество и съвършенство. Порцеланова кожа, наситено червено червило и платиненоруса коса - най-актуалната визия на 50-те години от миналия век.

За да постигнете ретро външен вид, трябва първо да се погрижите за кожата си. Хидратирайте я добре и нанесете матиращ фон дьо тен с плътна текстура. В миналото жените са избелвали лицата си, за да постигнат същия ефект, но днес не е нужно да прибягвате до подобни крайности.

През 50-те години е било модерно ружът да се нанася от най-горната част на скулите. Затова изберете бледорозов нюанс, който ще ви придаде естествен и натурален вид.

Ако все не ви достига смелост да се гримирате с плътна очна линия - сега е моментът! Нанесете и черен молив, като започнете от вътрешния ъгъл на окото към външния. А за да пърхате с очи, заложете на мултифункционална спирала или добре познатите изкуствени мигли.

Устните в ретро стил са плътни, сочни и задължително червени. Намажете ги с тонален крем, който да заглади неравностите. Очертайте с един тон по-светъл молив. Сложете червило и със салфетка попийте излишъка.

Завършете визията си с подходяща винтидж прическа. Кой не обича сексапилните едри, добре оформени къдрици. Актуална тенденция са били и обемните вълнообразни коси.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay