Къде да откриете най-красивата жена на света?

Най-красивата жена на света!

Къде да откриете най-красивата жена на света?

Съществува ли тази жена? Имам предвид една единствена такава на света. Тя, която е най сред всички. Красавицата на красавиците. Богинята сред останалите простосмъртни жени.


Милиони класации и милиони конкурси. По целия свят. И всички те за красота. И всички в търсене на НЕЯ. Идеалната жена с перфектните пропорции - устни, нос, очи, коса, гърди, крака. Блондинка или брюнетка. Висока или ниска. Слаба или пищна. Толкова много въпросителни!


Понякога имам чувството, че целият свят непрекъснато издирва и спори коя е тази жена, но никой още не я е срещал. Иначе предположения има много.


За някои тя е Анджелина Джоли, за други Моника Белучи, трети са убедени, че тя е Адриана Лима, Дженифър Лопес, Кейт Мос, Дженифър Анистън, Камерън Диас, Ева Лонгория, Жизел Бюндхен, Джесика Алба...


Ако трябва да изброя всички красавици на света, никога няма да смогна. Затова, напук на комерсилната визия, фотошоп снимките, по които въздишаме, както ние, така и мъжете ни, напук на твърденията, които се опитват да ни убедят, че красотата е симетрия и напук на съмнителните конкурси за красота, които никнат като гъби, ще ви въведа в един такъв пореден спор в търсене на най-красивата жена...


Веднъж група мъже започнали да спорят как изглежда тя? Единият обичал огнено-черни, като въглен очи, с изгарящ поглед. Другият харесвал сиво-сини, бездънни и дълбоки като небето. Третият пък предпочитал кафяви - топли и усмихнати... И за косата – единият казвал, че е по-хубава късата, а другият настоявал, че е дългата, люлееща се на вълни чак до петите. Едни се възхищавали на висока, величествена осанка, а други предпочитали малки, нежни и изящни фигури...


И всеки си мислел, че неговото мнение и описание е най-точното и не спирал да убеждава останалите в правотата си. Виждайки, че така няма да стигнат до единодушие, накрая решили да отидат при един живял и помъдрял възрастен човек и да чуят неговото мнение:

- Ние започнахме да спорим – разказали му те, - и така и не успяваме да се разберем. Кажи ни, мъдрецо, коя е най-красивата жена?


Дълго гледал старецът към белеещите зад облаците върхове на далечната планина и накрая, усмихвайки се ведро, отвърнал:
- Любимата!

 

В старите притчи винаги може да намериш истина, малко романтична, малко приказна, но истина.

 

Най-красивата жена на света съществува и аз ви пожелавам да я виждате всяка сутрин в огледалото!

145 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 25.11.2011|17:00
Браво и от мен. Наистина много силна статия, поучителна и съдържателна. Трябва да ценим близките, защото те са най-красиви, най-умни и най-добри, защото ги е грижа за нас и са наша опора в трудни моменти.
1
Не е посочен 27.06.2011|19:05
Браво Гери, много хубава статия! Спомням си за една мисъл която гласеше: "Няма грозна жена, има мъже, който не могат да оценят женската красота!". Може би има нещо вярно и в това. Как може някой да каже коя е най-красивата жена? Всяка жена е красива по свой собствен начин. Тези конкурси за красота са живото доказателство, че естествените жени са по-красиви от манекенките, защото не са намазани целите с грим.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay