Париж ликува, а Галиано е в забвение

По френски съвършено

Уволнението на Джон Галиано от Dior определено се превърна в новина номер едно през последната седмица и със сигурност е скандалът на годината в световната модна индустрия. Галиано, който работи за модната къща в продължение на 15 години, бе отстранен от поста си заради антисемитски изказвания, направени в нетрезво състояние. В момента той е на лечение в клиника в Аризона, където "гости" са били и Елтън Джон и Донатела Версаче.

Иначе, Седмицата на модата в Париж показа забележителна колекция на Галиано, която бе представена от изпълнителния директор на Dior - Сидни Толедано. Той заяви, че всичко около скандала с главния дизайнер е много позорно и е срам за една от най-продаваните марки в света. И въпреки това не скри, че моделите на Галиано, представени в музея "Роден" в Париж са гениални.

"Това, което се случи през изминалата седмица, беше ужасно и е голямо изпитание за всички нас", заяви Толедано преди началото на програмата. "Беше ужасно болезнено да видим името на Диор да се свързва с позорните изявления, приписани на неин дизайнер, колкото и брилянтен да е той".

Пищната колекция, която представи марката, въплъти женствеността и френския шик от 30-те години. Изяществото и класата не подлежат на никакво съмнение - убедете се сами и разгледайте богатата галерия от още по-богатите модели. Не на последно място, от Dior определено са се постарали да изберат най-подходящия декор за новата си колекция есен-зима 2011 - музеят "Роден" е много важна част от цялостната концепция на ревюто.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay