Погрижете се за устните си и ги направете неустоими

Съблазън и мекота: устните

Всички искаме да имаме здрави, сияйни, чувствени, гладки и меки устни. Ежедневната грижа за тях е изключително важна, особено през студените зимни дни, защото кожата на устните е много чувствителна към всички външни фактори като вятър, студ, ултравиолетови лъчи и замърсяване. Ето няколко съвета как да поддържате усмивката си красива и съблазнителна.

 

Кожата на устните е пет пъти по-чувствителна и деликатна от тази на лицето, тъй като е много по-тънка и няма същите пигменти и мастни жлези, каквито има кожата по цялото ни тяло. Това означава, че влажността й постоянно се изпарява и водата се задържа много по-малко. Предлагаме ви няколко домашно приготвени решения за меки и красиви устни.

 

Има неща, които правите в ежедневието си и директно влияят върху устните ви. Един от лошите навици на почти всяка дама, който има негативен ефект, е облизването на устните, защото то много ги изсушава. Слюнката съдържа соли, които са агресивни към тънката и чувствителна кожа, и когато се изпари нивото на влага моментално намалява, устните стават сухи и много по-лесно се напукват. Друг вреден навик е да хапете кожата по повърхността им, това не само води до неприятен вид, а и може да причини кървене. Ввинаги да носете овлажняващ балсам. Освен това всяка вечер почиствайте устните си с гел или лосион за почистване на очи, а преди да си легнете нанесете плътен слой балсам или крем.

 

Дори и през зимата защитавайте кожата на устните си от вредните ултравиолетови лъчи, защото тя не съдържа меланин, който да я предпазва. Преди всяко излизане нанасяйте балсам с минимален слънцезащитен фактор 15 ако искате да избегнете олющените и сухи устни.

 

Всеизвестно е, че ексфолирането е много важна част от разкрасяването. Това важи и за устните. Веднъж седмично нежно ги ексфолирайте, за да премахнете мъртвите клетки от повърхността им. За целта може да смесите кафява захар и мед. Отмива се със студена вода. След ексфолиацията можете да потопите пакетче зелен чай в топла вода и да го оставите върху устните си за няколко минути. Тази маска е много полезна и подхранваща. На сутринта вземете мека четка за зъби, поставете хидратиращ крем и да масажирайте устните си няколко минути. Всички мъртви клетки ще бъдат премахнати, а сухата кожа ще бъде хидратирана.

 

Това, което ядете и пиете също играе основна роля за здравословното състояние на устните. Колкото повече вода пиете, толкова по-хидратирани са те. Храните, богати на витамин А, мастни киселини, калций и магнезий също са много важни. При недостатък на витамин В или желязо кожата става още по-чувствителна. Храни, богати на този витамин, са кафявият ориз, спанакът, млякото, ядките, яйцата, бананите, соята, броколите и рибата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay