Подстрижка в домашни условия

Имате ли достатъчно смелост да се подстрижете сами?

Подстрижка в домашни условия

Идеалният фризьор е като сродна душа. Много го търсят, но малко могат да се похвалят с откриването му. Непрестанната смяна на желания за нов вид на прическата и посещенията на салон след салон, често измъчват заетата съвременна жена. Точно поради тази причина много дами се отказват да търсят. Запознават се отблизо с ножиците и се захващат с оформянето на своята грива сами. Ако и вие сте, или обмисляте да станете част от групата на "самоподстригващите се", то има няколко важни правила, които трябва да научите.

Специалистите съветват връхчетата на косата да се подстригват по веднъж на 30-40 дни. Така се предотвратява появата на цъфтеж и неприятното заплитане на косата.

Мократа и леко подсушена коса се подстригва по-лесно, затова можете да се заемете с подстрижката след баня.

За да доведе заниманието ви до качествени резултати, е добре да си закупите хубави, остри ножици. Продават се в повечето козметични магазини или онлайн, в специализирани сайтове, а преди покупката е добре да обсъдите своя избор с някой компетентен. Инвестицията си струва, все пак е в името на красивата коса.

Най-лесни за домашно изпълнение са по-обикновените прически. Онези, които не изискват особено оформяне или специални умения. Подстригването на връхчетата например, е идеален първи урок за начинаещите домашни фризьори.

Съвет: Когато просто искате да подстрижете нацъфтелите краища, отделете косата на тънки кичури. След това навийте един в обратна на часовниковата стрелка посока, за да забележите нацъфтелите коси, които да отрежете. Режете бавно и внимателно, по своя преценка за дължината.

За финал изсушете косата си с помощта на сешоар и кръгла четка, за да придадете обем. Напръскайте с лак, разрошете с пръсти и се разходете пред света със своята нова прическа и самочувствие.

 

 

29 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.08.2011|12:47
За мен това е най-голямата глупост, която може да направи една жена сама. Има много добри фризьори, които подстригват перфектно, просто трябва да ги открием и да не бъдем прекалено критични към тях. Ако не сте разбрали за 2 лева никой няма да ви подстриже като "фолк дива", трябва да отделите малко повече средства. Един фризьор знае много добре какво е подходящо за нас и косата ни, затова трябва да им се доверяваме, но която жена се подстригва сама в къщи рискува да опропасти освен косата си, а и визията си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay