Стъпките на Huda Beauty за безупречна и бляскава грим визия

Стъпките на Huda Beauty за безупречна и бляскава грим визия

Худа Катан се превърна в една от водещите личности в бюти индустрията. Заедно със своите сестри Аля и Мона тя превзе социалните мрежи и спечели сърцата на милиони.

Същевременно Худа често бива критикувана за огромното количество грим, което носи. Но тя е категорично заявява пред всеки хейтър, че гримът е средство, което ѝ помага да бъде уверена и в крайна сметка в края на деня сваляме козметиката от лицата си. За Катан гримът е ритуал, с помощта на който всяка една дама се грижи за себе си.

Истината е, че благодарение на Худа сме научили безброй техники за гримиране, които прилагаме на лицата си и до днес. И дори да използва много грим, тя е някак естествена, що се отнася до поведението ѝ и посланията, които се опитва да ни предаде. Катан винаги насърчава нейните почитателки не просто да обичат себе си, а да се обожават.

Съвсем наскоро вдъхновяващата гримьорка сподели с цял свят своята любима грим визия, която я кара да се чувства бляскава и красива. Гримът се състои в опушена очна линия, брокатени клепачи и неутрално червило.

Нека видим и как го постига:

Подготовка на кожата

Преди да нанесем какъвто и да било продукт върху лицата си, най-напред трябва да почистим кожата си, да ексфолираме (два пъти в седмицата) и да нанесем хидратиращ крем. Худа използва озаряваща основа за грим, която превръща кожата в перфектно платно за творене.

Опушване на очната линия

Признаваме, че това е любима техника и на нас, защото благодарение на нея окото става още по-изразително и драматично. Нанесете стандартната си течна очна линия и я оставете да засъхне. След това вземете малко количество сиви сенки с четка за размазване и ги нанесете с разтъркващи движения върху черната очна линия.

Перфектни сенки

Подгответе клепачите си с основа за сенки и малко безцветна пудра. Не се страхувайте да смесвате цветовете за постигане на дълбочина на нюансите. Уверете се, че сте "изтупали" излишното количество сенки от четката. Преливайте сенките чрез движения напред, назад към външния ъгъл на окото, за да го издължите оптически.

Контур под фон дьо тена

За да постигне по-натурален, но същевременно изразителен ефект Худа съветва да нанасяме контуриращите продукти под фон дьо тена. Техниката помага да се отървем от несъвършенствата, защото фон дьо тена ще прикрие евентуални неравности при нанасянето на контуриращия продукт.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay