Ценните съвети на Мерилин Монро към съвременните момичета

Небезизвестната дама може да ни научи на не едно и две неща относно красотата и самочувствието

Ценните съвети на Мерилин Монро към съвременните момичета

Мерилин Монро е дама, която ще остане завинаги в историята. Мнозина сравняват комедийните й образи с истинската й същност.

Малцина обаче са наясно, че сексапилната актриса не е била просто една обикновена и посредствена актриса. Затова говорят изказванията й, които се цитират и до днес.

Ние подбрахме едни от най-иконичните и значими мисли на звездата, които са валидни за всяка една ситуация, в която попаднете.

"До всички момичета, които си мислят, че са дебели, само защото не носят детски размер дрехи - вие сте красиви! Обществото е сбъркано!”
Мерилин го е казала доста отдавна, но и днес продължаваме с нелепите спорове за размерите и красотата. Време е да се вслушаме в гласа от миналото.

"Коланите и корсетите не би трябвало да съществуват. Никой мъж не иска да прегръща клетка за птици!”
Всеки трябва да се чувства добре в кожата и в дрехите си. Най-важното за една дреха е да бъде удобна и да ни позволява да изразим себе си по най-добрия начин.

"Красотата и женствеността са непреходни. Те не могат да бъдат създадени изкуствено, колкото и да не им се нрави на някои компании.”
Няма нищо по-хубаво от това да се чувстваш красива и уверена в собствената си кожа. Гримът и прическата са страхотно нещо, но е лошо, ако започнете да се харесвате само и единствено с тяхна помощ.

"Тялото е създадено, за да се показва, а не да бъде прикривано изцяло.”
Хубаво би било, ако жените могат да изразяват спокойно своята сексуалност и чувственост, без да им бъдат лепени етикети. Мерилин винаги е била критикувана заради провокативната си природа. Но тя никога не е робувала на мисленето, че истинските дами трябва да прикриват и да потискат своята сексуалност.

Ценните съвети на Мерилин Монро към съвременните момичета

"Под грима и зад усмивката аз съм просто едно момиче, което си мечтае за света.”
По вида посрещат, по ума изпращат. Хората са го казали отдавна. Външният вид не е всичко. Никой няма да иска да види само това от вас. Важен е и вътрешният свят - това, което ви прави личност. Мечтите, мислите и желанията.

"Искам да остарея без да си правя пластични операции. Предпочитам да остана вярна на лицето, което имам.”
Защо и днешните звезди не мислеха така? Абсурдно е да се опитваме да се надбягваме с времето и да трием с операции всяка малка бръчица, причинена от усмивка или друга гримаса.

"Всяко момиче е красиво по свой собствен начин.”
Тук дори няма нужда от коментар. Крайно време е всички да запомним добре тази истина!

"Докато чакаш да се превърнеш в някой друг, губиш себе си.”
Трябва да спрем да се сравняваме с останалите и да се опитваме да бъдем нещо, което не сме. Докато го правим, пропускаме да оценим себе си и факта, че няма друг като нас.

"Несъвършенството е красота, лудостта е гениалност и е по-добре да бъдеш абсолютно нелеп, отколкото абсолютно скучен.”
Няма нищо перфектно в този свят. Колкото по-бързо го разберем, толкова по-добре за нас. Перфектните неща са скучни. Истинското приключение се крие в хаоса.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay