Лейди Гага за приятелството с Елтън Джон и отвращението от социалните мрежи

Звездата признава, че все още се бори с депресивните моменти в живота си

Лейди Гага за приятелството с Елтън Джон и отвращението от социалните мрежи

Мега звездна корица - така може да бъде определен обликът на новия брой на списание Billboard. Една от най-големите икони на световната музикална сцена Елтън Джон позира пред обектива заедно с главната героиня в изданието - съвременната кралица на провокацията Лейди Гага.

Елтън и Гага са много добри приятели, но ето какво споделя звездната дама за своя идол. "Той ме вдъхновява по начин, който дори не мога да опиша адекватно. Той е мой приятел, но освен това го чувствам като родител. Той се грижи за мен, беше до мен по време на най-трудните периоди в живота ми. Не ми позволява да изпадна в депресия, винаги подобрява настроението ми.

Всичко, с което този човек се занимава, ме вдъхновява. Работата и подкрепата му за нуждаещите си и за хомосексуалните… Този човек е всичко, когато съм с него, искам да бъда част от гениалния му план за подобряване на света, в който живеем”, признава Гага.

Лейди Гага за приятелството с Елтън Джон и отвращението от социалните мрежи

В интервюто за списанието Гага е нетипично откровена. Тя говори за проблемното си минало, надеждите, които има към съвременната младеж, и връзката, която неизбежно прави между младите хора и себе си, когато е била на тяхната възраст.

Звездата признава, че ѝ се иска да помага на онези младежи, които имат свои лични проблеми и се сблъскват с различни емоционални битки. Именно затова създава фонадацията Born This Way. "Борих се с депресията и безпокойството през целия си живот, все още страдам заради белезите, които те оставиха у мен”, разкрива 27-годишната певица.

Лейди Гага смята, че интернет пространството благоприятства развитието на чувство на тревожност у подрастващите, защото в сянката на социалните мрежи всеки се чувства не толкова свързан с останалите, а още по-отдалечен от обществото. За изпълнителката е тъжен фактът, че младите хора все по-рядко се социализират чрез контакт очи в очи.

"Има нещо силно обезпокоително в начина ни на живот в момента. Забили сме глава в смартфона си и дори не виждаме хората наоколо. Не изживяваме моментите от деня заедно, а децата се чувстват все по-изолирани. Те четат и научават много добре езика на омразата, който вирее в интернет. Честно казано, интернет е като тоалетна. Той е фантастичен източник, но за да се добереш до добрата и полезна информация, трябва да минеш през много гадости”, смята Гага.

Именно затова звездата смята, че трябва да бъдат предприети някакви мерки. Тя е на мнение, че децата просто искат да се чувстват като хора, а вместо това се чувстват като роботи. "Децата сами не разбират защо са толкова тъжни. Затова си има научни обяснения, които компанията ми проучва. Например защо се чувстваме тъжни, когато се взираме в телефона си през целия ден?”

Въпрос, на който всеки трябва да даде отговор сам за себе си…

За още интересни светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay