Лесна рецепта за царевичен хляб

Лесна рецепта за царевичен хляб
Canva

Ето една проста рецепта за царевичен хляб, който можете да приготвите у дома:

Необходими продукти:

  • 2 чаши царевично брашно
  • 1 пакетче суха мая (2 1/4 чаени лъжички)
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 1/2 чаши топла вода
  • 2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете заедно царевичното брашно, сухата мая, захарта и солта. Добавете топлата вода и зехтина към сухите съставки и разбъркайте, докато се образува меко тесто. Ако тестото е твърде сухо, добавете още малко топла вода; ако е твърде лепкаво, добавете още малко брашно.

Омесете тестото върху леко набрашнена повърхност за около 5-7 минути или докато стане гладко и еластично. Поставете тестото в намаслена купа, покрийте с влажна кърпа или пластмасова обвивка и оставете да втаса на топло място за около 1-2 часа или докато удвои обема си.

След като тестото втаса, внимателно го преместете върху леко набрашнена повърхност и го оформете на кръгла форма. Поставете оформеното тесто в тава за печене, предварително намазана с масло или покрита с хартия за печене.

Направете няколко разреза с нож върху хляба, за да позволите на парата да излезе по време на печенето. Покрийте тавата с влажна кърпа и оставете хляба да почине за около 20-30 минути или докато започне да втасва отново.

Загрейте фурната до 375°F (190°C). Извадете хляба от хладилника и го поръсете с допълнително царевично брашно, ако е необходимо. Печете царевичния хляб за 35-40 минути или докато стане златистокафяв и звучи кух, когато се почука по дъното. Ако започнете да виждате сухи петна по върха на хляба, покрийте го с фолио, за да предотвратите изгаряне.

Извадете готовия царевичен хляб от фурната и го оставете да изстине върху решетка преди сервиране. Насладете се на вашия домашен царевичен хляб!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay