10 невинни навика, които могат да навредят на връзката ви

10 невинни навика, които могат да навредят на връзката ви

Много хора все още вярват, че една връзка е нещо, което просто ни се случва. Проучване показа, че повечето хора смятат, че сродните души съществуват. Постигането на дълготрайна връзка обаче обикновено не е лесно, дори когато срещнем правилния човек. 

Ще ви представим няколко невинни навика, които могат да навредят на връзката ви:

1. Винаги сравнявате партньора си с другите

Има няколко причини, поради които сравняването на партньора с бившите може да навреди на връзката ви. На първо място, това поставя нереалистични очаквания за вашия партньор. Освен това със сигурност ще накара партньора ви да се чувства зле.

Опитайте се да се съсредоточите върху привлекателните качества на вашия партньор, вместо върху недостатъците, които всички ние имаме. И винаги имайте предвид, че има сериозна причина, поради която вие и бившият ви вече не сте заедно.

2. Всичко правите заедно

Въпреки че извършването на различни дейности заедно сближава двойката, всичко е свързано с баланса. Всъщност експертите съветват двойките да имат време за себе си, за да преследват собствените си интереси или просто да си почиват. Прекарването на известно време самостоятелно всъщност може да помогне за поддържане на връзката свежа и по-малко стресираща.

10 невинни навика, които могат да навредят на връзката ви

3. Проявявате "любяща" ревност

Ревността винаги има отровен ефект върху връзката. Мисленето, че тя произлиза от любов към партньора ви, не е правилно. Ревността не само ще накара партньора ви да мисли, че не му вярвате и искате да го контролирате, но и ще ви накара да страдате. Вероятно ще се чувствате несигурни и изолирани през цялото време.

Специалистите съветват да се опитате да признаете вашите чувства. Възможността да разберете защо се чувствате по начина, по който се чувствате, определено ще помогне да го преодолеете и да поддържате връзката си по-щастлива.

4. Опитвате се да бъдете перфектни

Не е нужно да сте перфектни, за да бъдете в щастлива и сигурна връзка. Концентрирането твърде много върху това да се опитвате винаги да бъдете във форма и да изглеждате перфектно няма да помогне. Вместо това се съсредоточете върху себе си и комфорта си, за да можете да се чувствате по-сигурни.

5. Не се чувствате уверени

Когато не сме уверени в себе си, винаги чакаме одобрението на партньора си. Но това наистина не е добре за връзката ви. Психолозите казват, че самочувствието е привлекателно качество, което ще накара партньора ви да иска да бъде по-близо до вас.

6. Прекалявате с компромисите

Здравословно е двойките да не отбягват разногласията. Вместо да правите компромиси, за да избегнете конфликт, трябва да се чувствате в безопасност да изразявате нещата, които ви притесняват, без да се страхувате. 

7. Прекарвате цялото време преди лягане в гледане на телевизия

Както показват изследванията, дори допълнителен час пред телевизора може значително да навреди на интимността между двойките. Оставя по-малко време за сън и релакс и намалява времето, което двойките биха могли да отделят за по-лични неща.

10 невинни навика, които могат да навредят на връзката ви

8. Опитвате се да разрешите проблемите на партньора си

Дори да знаете как да решите проблем на партньора си, в момента може да не е нещото, от което той се нуждае. Както казват психолозите, както емоционалната подкрепа, така и практическата помощ са много важни. Така че вашият партньор може просто да има нужда да го изслушате, ако е разстроен от нещо, а не да измисляте решение.

9. Не се храните заедно

Двойките, които се хранят заедно, са много по-щастливи в отношенията си. Освен това се оказа, че такива двойки се наслаждават повече на ястията си. Така че, ако искате да сте щастливи както с партньора си, така и с вечерята си, просто яжте колкото се може по-често заедно!

10. Изчаквате партньорът да покаже обич

Ако искате да запазите връзката си щастлива, трябва да можете да изразявате любовта си. И проявяването на привързаност е най-ясният начин да го направите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay