10 неща, които скандинавските жени правят

10 неща, които скандинавските жени правят

Жените от скандинавските страни са известни със своята вътрешна сила, естествена красота и невероятно чувство за мода. Изглежда просто: те обичат и ценят себе си. Но ако се поразровите малко, ще разберете, че зад обичайните им ежедневни ритуали има цяла философия.

Решихме да разберем какви са принципите на съвременната скандинавска жена:

Те поемат инициативата в работата и в личния си живот

Скандинавските жени имат много чисти позиции в професионалния и личния си живот. На работа те се състезават с мъжете за позиции. А в скорошна романтична връзка те не чакат мъжът да направи ход: обаждат се първи, канят мъжа на среща и говорят открито за брак. 

Те не са традиционни домакини

Отговорностите около дома са разпределени поравно между двамата партньори: скандинавската жена няма да прекара почивния си ден в кухнята, докато съпругът й гледа телевизия. Семейните отношения се изграждат предвид интересите на двамата съпрузи. Например бащите често са натоварени да гледат децата.
В Швеция мъжете също имат 90 дни отпуск по бащинство. Правителството се опитва да даде на мъжете и жените равни шансове за изграждане на успешна професионална кариера.

10 неща, които скандинавските жени правят

Те не се срамуват от възрастта си

Повечето скандинавски жени не си слагат ботокс, филъри или пластични операции, не боядисват задължително белите си коси и не носят оформящо бельо постоянно. Те вярват, че всеки етап от живота има своите предимства и недостатъци и се наслаждават на всяка възраст. Смята се, че възрастните датски жени са най-щастливите в Европа. Учените го обясняват така: с възрастта хората осъзнават какво ги прави щастливи и се опитват да живеят по този начин.

Те не следват модните тенденции

Скандинавските жени не обичат да купуват постоянно нови дрехи: не купуват чифт панталони или пола, които ще изглеждат страхотно точно този сезон. Те купуват най-вече скъпи универсални дрехи с високо качество, които изглеждат страхотно заедно. Дрехите им са основни, но скъпи заради материалите, използвани за направата им. Норвежките момичета обичат неща от вълна.

Те не готвят много

Скандинавските жени заменят сложните ястия със сандвичи. Matpakke е норвежка традиция за опаковане на обяд във восъчна хартия. Такива сандвичи са чудесни за бързо хапване и използване на останалото време за обяд за почивка или нещо интересно.

Те не изпускат нервите си и не правят сцени

Тези потомци на викингите никога не правят сцени и се справят с конфликтите, като водят спокойни разговори. От една страна, това прави общуването с тях много удобно и предсказуемо; от друга страна, това ги кара да изглеждат студени и сдържани, което затруднява разбирането на истинските им емоции.

Те се обличат според времето

Скандинавските момичета няма да изберат модата пред практичността. Тези жени обичат да създават стилен външен вид за студено време, но няма да жертват комфорта заради външния вид. Те обичат топли дрехи: пуловери, палта, големи шалове, шапки и ръкавици.

Те не тренират, за да отговарят на стандартите на обществото

В Скандинавия хората не обичат да тренират във фитнес; вместо това предпочитат да практикуват спортове, които им доставят удоволствие. Момичетата ще изберат ски или туризъм в гората, вместо да ходят на фитнес всеки ден. Ето защо скандинавското ходене става толкова популярно по целия свят - то не само прави мускулите на краката по-активни и подобрява функциите на белите дробове и сърцето, но и ви дава по-добро настроение.

10 неща, които скандинавските жени правят

Те не носят крещящи бижута

Ако носят бижута, те са много минималистични. Няма големи гривни и златни комплекти. Ежедневните аксесоари са стилни, универсални и вечни - скандинавските жени могат да носят любимия си чифт обеци в продължение на години.

Те не се женят, защото "така трябва"

Жените в Скандинавия ценят собствената си свобода. Може да имат дете и да не са омъжени и това не означава, че не са щастливи. Шведското правителство има инициативи за стимулиране на раждането и подкрепа на домакинства с един родител.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay