5 любовни истории, вдъхновили велики филми

5 любовни истории, вдъхновили велики филми

Любовта е една и съща във всеки период, но също така идва във всякакви форми и размери. И понякога една любовна история е толкова страхотна, че за нея се правят песни и филми.

Ето 5 от най-великите романтични филми, които са вдъхновени от любовни истории от реалния живот: 

1. The Vow ("Сватбен обет")

Представете си, че се събуждате един ден и губите всеки спомен, който имате за съпруга си. Е, точно това се случва с Крикит и Ким Карпентър в реалния живот. След автомобилна катастрофа, Крикит получава мозъчна травма и губи всички спомени за съпруга си Ким.

Двойката пише книга, в която разказва историята си, наречена The Vow. Книгата послужила като вдъхновение за филма с участието на Чанинг Тейтъм и Рейчъл Макадамс. Въпреки че Крикит и Ким вече не са заедно, тяхната история е много вдъхновяваща. 

2. "Младата Виктория"

Кралица Виктория (изиграна от Емили Блънт) и нейният братовчед принц Албърт (Рупърт Френд) са главните герои на тази емблематична любовна история. Алберт бил представен на 17-годишната принцеса и това било любов от пръв поглед. Виктория харесала Алберт и въпреки че имала друг ухажор, била впечатлена от братовчед си.

Виктория била коронясана на 18 години, а когато станала на 20, тя предложила брак на Алберт. На сватбения си ден тя носела бяла рокля, с което започва традицията на белите рокли за булките. Говори се, че когато принц Алберт починал, кралицата решила да носи само черни рокли до края на живота си.

3. "Теорията на всичко"

"Теорията на всичко" е историята на физика Стивън Хокинг и бившата му съпруга Джейн Хокинг. Тяхната история е за любов, но също и за борби и предизвикателства. Филмът е базиран на мемоарите на Джейн Хокинг, които се фокусират върху връзката на Стивън и Джейн преди, по време и след диагнозата на Стивън със заболяване, заради което губи подвижността си.

Джейн била приятелка със сестрата на Стивън; те се срещнали на парти и моментално се влюбили един в друг. Когато Стивън бил диагностициран, лекарите му казали, че му остават само 2 години живот и двамата решили да се оженят. Стивън надживява очакванията на лекарите и прекарва повече време с децата и съпругата си. През 1990 г. двойката се разделя, но любовната им история е увековечена от мемоарите им и романтичния филм.

4. "Тетрадката"

Тетрадката е романтичен драматичен филм, базиран на роман на Никълъс Спаркс. Книгата разказва историята на една любов, която издържа изпитанието на времето.

Авторът казва, че книгата е базирана на бабата и дядото на съпругата му, изиграни във филма от Рейчъл Макадамс и Райън Гослинг. При срещата с тях Никълъс бил удивен от това колко сладко се отнасяли един към друг, дори след 60 години брак. И така, той бил вдъхновен да напише роман за вечна любов като тяхната.

5. "Принцесата на Монако"

Филмът "Принцесата на Монако" разказва любовната история на бившата актриса Грейс Кели (Никол Кидман) и принца на Монако Рение (Тим Рот). Двойката се запознала, когато Грейс снимала филм на Френската Ривиера и веднага започнала приятелска кореспонденция. Те дори започнали да се посещават за важни поводи, като Коледа.

През 1956 г. се оженили и тя станала принцеса на Монако. В интервю принцеса Грейс каза, че не е впечатлена от кралските особи; тя била впечатлена от мъжа. След брака й били предложени много актьорски роли, но тя се отказала от актьорството до края на живота си, за да бъде с децата си и прекрасния си принц.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay