6 причини, поради които полиаморията може да е подходяща за вас

6 причини, поради които полиаморията може да е подходяща за вас

Полиамория е начин на живот, при който един човек може да обича повече партньори наведнъж с отдаденост, честност, страст и романтика. Едно от основните неща в тези взаимоотношения е говоренето и поставянето на граници, което прави партньорите по-близки един с друг.

Решихме да научим повече за полиамористичните отношения и техните предимства:

Хората са полиамористични по природа

Нашите предци са били полиаморни, но по-късно моногамията заела своето място. Според изследванията обаче малко хора са наистина моногамни, защото много хора се развеждат и започват нови връзки, което всъщност е серийна моногамия. И според статистиката около 53% от разводите в САЩ се дължат на изневяра.

Полиамористичните отношения са честни и прозрачни

Много хора бъркат полиаморията с изневяра, но полиамористичните семейства никога не се стремят да правят неща зад гърба на партньора. В този вид отношения партньорите не крият другите си връзки или емоциите си. Те се чувстват свободни да говорят открито за другите партньори, с които се виждат, и не се чувстват виновни за изразяването на любов към няколко партньори.

Различните партньори могат да задоволят различни нужди

Понякога при моногамни връзки единият от партньорите може да има проблеми с изразяването на чувства и емоции към другия. В тези случаи партньорът, който не е емоционално доволен, обикновено се ядосва и разочарова и се опитва да промени партньора.

В полиамористичните отношения този проблем може дори да не се появи, тъй като партньорът, който се нуждае от повече емоционални връзки, може да намери друг партньор, който да изпълни емоционалната празнота. 

Скуката няма да бъде една от причините за края на връзката ви

Много бракове се разпадат поради скука. Но разнообразието, което насърчават полиамористичните връзки, пречи на партньорите да се давят в рутината. Например, ако единият от партньорите е спокоен и иска да прекарва повече време вкъщи, другият партньор може да бъде обратно и да задоволи вашата авантюристична страна.

Хората, практикуващи полиамория, са по-малко склонни към ревност

Полиаморните партньори наистина изпитват ревност, особено в началото на връзките си. Те обаче говорят открито с партньора си за своите чувства и емоции, което им помага да ги преодолеят и да се справят с този страх.

Всяка връзка може да сложи нещо различно на масата

Бет Уолъс е приела полиаморията и тя разкрива, че се вижда с трима мъже и всяка от връзките й предлага нещо различно: "С едно от моите гаджета се забавляваме много. Той беше по-млад от мен и това беше забавна връзка, в която правехме забавни неща и се смеехме много. Вторият човек беше по-възрастен и водехме смислени разговори за живота. Той разкри философския аспект на моята личност. Другият човек беше художник и той разкри творческата страна в мен."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay