6 ситуации в една връзка, в които лъжата не е грях

6 ситуации в една връзка, в които лъжата не е грях

Според проучванията, т.н. "благородни лъжи" могат да помогнат за изграждането на доверие във взаимоотношенията. Има ситуации, в които лъжите са позволени и не са грях, ето няколко такива ситуации:

1. Когато сте в токсична връзка

Така наречените "токсични връзки" или връзки, в които има насилие, било то психически или физическо, са различни от обикновените връзки. Ако и вие сте в такава връзка, не се притеснявайте да лъжете, ако по този начин ще си осигурите безопасност. 

2. Когато партньорът ви пита за вашите чувства към други хора

Когато партньорът ви ви задава въпроси от сорта на "Обичала ли си някого колкото мен?" или "Намираш ли .... за привлекателен?", имате пълното право да излъжете, защото по този начин ще направите добро за връзката си. Може и да сте обичали някого повече в миналото, но ако обичате човека, с когото сте сега и не искате да разваляте взаимоотношенията си, имате пълното право да излъжете. 

3. Когато се разделяте с партньора си и не искате да нараните чувствата му

Да бъдеш инициатор на раздялата никога не е лесно. Ако искате да се разделите с партньора си с добри чувства и да не го наранявате, е позволено да излъжете за някои неща. Така или иначе връзката ви скоро ще бъде приключила, така че дребните лъжи няма да навредят. 

4. Когато искате да спрете безсмислена кавга

Когато с партньорът ви не можете да се разберете за нещо, но смятате, че кавгата е безсмилена, можете да изречете лъжа, за да прекратите спора. Ако за вас е по-важно да се помирите, лъжата ще бъде благородна.

5. Когато партньорът ви ви подари неподходящ подарък или сготви нещо, което не ви харесва на вкус

Тук отново става дума за тези благородни лъжи. Знаете, че човекът до вас се е постарал, за да ви зарадва и не искате да наранявате чувствата му, като изкажете истинското си мнение. В тези ситуации е благородно да излъжете и в никакъв случай не се счита за грях. 

6. Когато искате да отмените среща без основателна причина

Когато сте във връзка от скоро, но просто не ви се излиза на среща в определен ден, по-добре е да излъжете нещо и да я отмените, вместо да излезете и да не се чувствате добре. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay