6 форми на езика на тялото, от които трябва да се пазите

6 форми на езика на тялото, от които трябва да се пазите
Canva

Рядко обръщаме внимание на езика на тялото, а същност той може да ни каже много за намеренията на човека срещу нас. Като жени трябва да сме особено внимателни при запознанството си с нови хора, тъй като сме по-уязвими. В никакъв случай не е редно да живеем в страх, но днес ще ви дадем примери за няколко жеста на тялото, които могат да издадат, че човека, с когото разговаряте вероятно няма чисти намерения.

Жестове на агресия

Агресивните жестове като заплашващи ръкомахания с юмруци, високо издигнати пръсти или удари с плоската част на ръката са неподходящи и трябва да се избягват, тъй като могат да предизвикат конфликти или да ви наранят другите. Запомнете, че ако той се държи така още на първата ви среща, то не очаквайте нищо добро занапред.

Прекалено близък контакт

Ако някой е прекалено близо до вас и непрекъснато ви докосва без ваше разрешение, това може да се счита за нахалство или нарушение на личното пространство. Винаги трябва да се спазват личните граници на другите хора.

Постоянен зрителен контакт

Ако някой не спира да ви гледа в очите и се приближава все повече към лицето ви по време на разговор, то е време да преустановите комуникация. Това повеедние може да бъде доста плашещо и едва ли ще искате да разберете какво следва.

Липса на зрителен контакт

Случвало ли ви се е някой да разговаря с вас, но да гледа на всички възможни страни. Това издава несигурност и несериозно отношение към вас. А може пък да крие нещо от вас и да изпитва неудобство да ви погледне в очите.

Някой ходи във вашата посока по подозрителен начин

Излизате от магазина и изведнъж някой се обръща и тръгва след вас. Това може да означава, че е недоброжелател, който иска да ви проследи, но може и да значи, че иска да локализира мястото, на което отивате. Ако забележите подобно поведение, опитайте се да завиете в дадена посока, така че да го избегнете. Ориентирайте се към място с много хора и преценете дали веднага да се отправите към дома си, имайки предвид, че този човек мож да види къде живеете. За да избегнете подобни ситуации, вървете с вдигната нагоре глава и наблюдавайте какво се случва около вас. Не гледайте в телефона си и не ровете в чантата си. Това само ще ви разсее и ще ви изложи на опасност.

Докосва лицето си

Ако човекът постоянно докосва лицето си, захапва гердана си, имайте предвид, че това не е нормално поведение. Редно е да отстъпите назад, защото не е ясно каки биха били следващите му действия.

***

Ако е чувствате застрашени, просто избягайте. Не се тревожете дали ще обидите човека, който стои срещу вас. Вашата безопасност е на първо място.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay