8 признака, че хората ви приемат за даденост

8 признака, че хората ви приемат за даденост

Ако винаги давате 100% от себе си в любовта, приятелството или работа, но откривате, че получавате по-малко от това, което наистина заслужавате, може би е време да преразгледате връзките си. Усещането, че сте недооценени, може да доведе до стрес и да ви съсипе.

Представяме ви 8 знака, които ще ви помогнат да установите дали другите ви приемат за даденост или не.

1. Изпитвате нужда да посочите своите качества

Когато хората се чувстват несигурни, те са склонни да изтъкват своите добри качества, за да си напомнят за тяхната стойност. Споделянето на вашите истории или преживявания с другите приближава другите до вас, което може би е причината, поради която имате нужда да говорите за себе си.

2. Предпочитате някой да каже "Обичам те" със своите действия

Ако всеки път, когато някой ви каже, че ви обича, откривате, че желаете думите му да съвпаднат с действията, вероятно този човек ви приема за даденост. Думите ви се струват празни и бихте предпочели да виждате действия, вместо да чувате думи. 

3. Имате чувството, че целите ви не са толкова важни

Ако мечтите на партньора ви са на фокус, а вашите рядко имат значение, това не е добър знак. Това обикновено се случва, когато другият човек е несигурен или се грижи само за себе си. Страхува се, че целта ви може да ви промени, затова започва да ви обезсърчава по егоистични причини.

4. Има огромна разлика между това, което давате и това, което получавате

Балансът на даване и получаване от двамата души във връзката е това, което я прави по-силна. Ако просто давате и другият човек продължава да получава, без да дава нищо, има вероятност той да е престанал да оценява нещата, които правите за него.

5. При липса на контакт се чувствате тъжни, но другият човек не се чувства така

За да се поддържа каквато и да е връзка, трябва да има двупосочна комуникация. Ако често сте игнорирани от любимите си хора, това означава, че те наистина не оценяват присъствието ви.

6. Всички просто очакват да им помогнете

Когато винаги сте там за хората, те започват да предполагат, че вие ще бъдете там и в бъдеще. И когато се опитате да кажете "не", те ви посочват като егоистичния. Поставянето на ясни граници и оповестяването на стойността ви е от решаващо значение.

7. Вашите важни дни често се игнорират или забравят от другите

Всеки е зает в индивидуалния си живот и понякога може да забрави за рождения ви ден, годишнина и т.н. Ако обаче това се е превърнало в модел и се чувствате така, сякаш нарочно ви игнорират или звучи така, сякаш не е чак толкова важно, определено ви дават по-малко любов, отколкото заслужавате.

8. Ще откриете, че завиждате на хората с добри отношения

Ниското самочувствие и виждането на другите с неща, които нямате, е рецепта за ревност. Да изпитваш завист, когато виждаш как други хора се отнасят с доброта към партньорите си, е нормално, когато не получаваш дори минимума.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay