8 причини, поради които мъжете предпочитат по-възрастни жени

8 причини, поради които мъжете предпочитат по-възрастни жени
Pexels

Все по-често напоследък мъжете си падат по по-възрастни жени, борейки се със стигмата, която обществото поставя върху тези видове връзки. И докато сме наясно, че здравата връзка не се определя от възрастта или друг фактор, не можахме да не се запитаме какво кара мъжете да се интересуват от по-възрастните жени.

Ето кои са причините, поради които мъжете са склонни да бъдат по-привлечени от възрастни жени, според психолозите:

1. Възрастните жени имат повече житейски опит

Възрастните жени са видели много повече в живота, отколкото по-младите, те са се справяли с всякакви трудности и могат да се справят с всичко, което им поднесе животът. Поради това мъжете знаят, че ще могат да станат по-зрели заедно с партньорката си. Те също вярват, че да бъдат с някой по-мъдър ще им помогне да преминат през трудните житейски предизвикателства по-лесно.

2. Мъжете харесват жени, които знаят какво искат

По-младите мъже са по-привлечени от по-възрастни жени, защото обикновено знаят какво искат. Тъй като тези жени имат богат житейски опит, те са си поставили цели и знаят точно по какви пътища да поемат, за да ги постигнат. Те са съсредоточени върху целите си, тъй като вече са набелязали своите планове.

3. Мъжете изпитват чувство за постижение, когато по-възрастна жена ги намира за интересни

Мъжете разкриват, че вниманието на по-възрастна жена повишава собственото им ниво на увереност и самочувствие. Така че, когато един млад мъж привлече по-възрастна жена, това раздува егото му, тъй като той успява да привлече независима, образована и успешна жена. Те се чувстват поласкани и вярват, че са в състояние да пленят жени от всички възрасти. 

4. Възрастните жени са по-уверени

Няма нищо по-привлекателно от увереността и възрастните жени силно я излъчват. Мъжете са привлечени от жени, които вярват в себе си и своите способности. Това кара мъжете да стигнат до определени изводи за личността и начина на живот на жената. Ако се е срещал с по-млади момичета, които нямат високо самочувствие, той определено ще бъде заинтригуван от жени, които имат по-високо ниво. 

5. Мъжете искат връзка с взаимно уважение

Разбира се, и двамата партньори търсят взаимно уважение и искат да се чувстват уважавани и оценени от партньора си. Мъжете са по-склонни да уважават по-възрастните жени, защото виждат, че те имат повече житейски опит, повече зрялост и независимост. Те ги уважават за това, което изгражда взаимно доверие между двамата.

6. Те ценят емоционалната стабилност с по-възрастните жени

Възрастните жени са по-зрели от по-младите и в други аспекти, като емоциите, например. Докато на някои млади жени им е трудно да изразят емоциите си с партньорите си, по-възрастните жени могат да споделят чувствата си свободно. Те са израснали емоционално и знаят как да контролират емоциите си, за да градят здрава връзка.

7. Мъжете са нетърпеливи да научат нещо ново

В някои случаи мъжете гледат на среща с по-възрастна жена като на интересно изживяване, особено ако им липсва вълнение. По-възрастната жена означава нещо ново за изживяване, нови идеи, концепции и гледни точки за откриване. Мъжете се оказват нетърпеливи да учат и са готови да видят на какво ще ги научи новият им по-възрастен партньор.

8. Те обичат, когато жените са тези, които контролират

Противно на общоприетото схващане, мъжете намират за привлекателно, когато партньорката им е тази, която контролира. В някои случаи мъжете харесват, когато жените са начело и могат да се погрижат за всичко. От планиране на пътувания и филмови вечери до семейни събития и т.н. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay