В леглото е не само приятно, но и полезно

Секс за здраве

В леглото е не само приятно, но и полезно

Какво по-хубаво от страстен следобеден или сутрешен секс за здраве? Ако освен за удоволствието от близостта ви на момента помислите и за последствията от това приятно занимание, предвещаваме не само вълшебни часове под завивките, но ицхубост и дълголетие за участниците.

Наред с джогинга, плуването и скачането на въже, специалисти определят секса като изключително полезно за здравето ни занимание. Ако с партньора си оставате насаме поне 3-4 пъти седмично, ще изгорите над 40 хиляди джаула енергия за година, което се равнява на тичане по 10 км на месец. Не е малко за нещо толкова приятно, нали?

Освен че ни избавя от стреса, добрият секс ни помага да спим по-спокойно, да храносмиламе по-бързо и да сме по-балансирани емоционално. Сърдечните рискове при любителите на нежните удоволствия намаляват наполовина, а интензитета от случайно предизвикана болка е много по-нисък.

За информация на всички жени, които пренебрегват интимното общуване и се извиняват пред половинките си с главоболие: двадесет минутен любовен акт, завършил с оргазъм ще понижи нивото на стрес в организма ви, ще раздвижи кръвообращението ви и ако наистина ви боли главата – няма да е за дълго.

Приятно и полезно нещо е секса. Освен това – разкрасява. Какво ни трябва повече, за да скачаме по-често в леглото с любимия?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay