Вашите снимки в Instagram могат да кажат повече за вас, отколкото мислите

Вашите снимки в Instagram могат да кажат повече за вас, отколкото мислите

Около 500 милиона души по света използват Instagram всеки ден. Тази мрежа престана да бъде цифров фотоалбум много отдавна. Сега тя се използва за продажби, популяризиране на стоки в интернет и дори като материал за научни изследвания. Излиза, че снимките и филтрите в публикациите ви могат да кажат много за личността ви и дори за вашето здраве.

Резултатите от това изследване са доста интересни, затова ще ги споделим с вас...

Какво означават цветът и филтърът на снимката

Вашите снимки в Instagram могат да кажат повече за вас, отколкото мислите

Учените от университета Sungkyunkwan анализираха профилите на 179 души (25 394 снимки общо). Изследването се фокусира върху цвета като един от ключовите елементи. Те забелязали, че хората, които са във връзка, публикуват снимки с ярки цветове по-често от потребителите, които са необвързани. Също така, светлите филтри в снимките се използват повече от екстроверти и хора склонни към нарцисизъм.

Изследователи от Харвардския университет и Върмонтския университет са анализирали 43950 снимки на потребителите на Instagram и са установили, че депресираните хора са склонни да публикуват снимки по-често. Освен това обикновено публикуват снимки на техните лица. Също така, те не използват филтри. Снимките на депресирани хора имат по-тъмни, сини и сиви оттенъци. Те също предпочитат черно-белите снимки.

Какво казва за вас темата на снимките ви 

Вашите снимки в Instagram могат да кажат повече за вас, отколкото мислите

Непрестанните снимки на храна в Инстаграм изнервят ли ви? Оказва се, че те могат да бъдат полезни. Изследователите стигнаха до извода, че когато хората споделят снимки на храната си и рецепти за ястия, които готвят, е по-лесно да се придържат към правилната диета и дори да отслабват. Профилът в Instagram се превръща в дневник, който помага да се придържаме към правилния начин на хранене.

Някои експерти смятат, че хората, които публикуват много снимки с партньора си, се опитват да прикрият проблемите, с които се сблъскват. Коментари като "моето момиче" или "моят мъж" могат да показват чувства на притежателност.

Какво друго разкрива профила ви?

Вашите снимки в Instagram могат да кажат повече за вас, отколкото мислите

Хората под 25 години са по-малко склонни да се усмихват на снимките. Това е установено от изследователите на колеж по информационни науки и технологии в Пенсилвания и King's College в Лондон, Англия.

Потребителите на Instagram, които са склонни да отбелязват приятелите си в снимки, са по-малко склонни към самота. Обратно, хората, които публикуват снимки, които не са адресирани до никого и които не мотивират другите за обсъждане, може да се чувстват по-самотни.

Селфитата не винаги разкриват нарцисизма. Има 3 групи, които са любители на селфитата. Първите споделят снимките си, за да накарат своите приятели и последователи да участват в дискусия. Това са хора, които правят снимки с хаштагове. Други правят селфита, за да заснемат незабравими моменти от живота си. Нямат нищо против други хора да виждат снимките им, но те правят тези снимки, за да запазят спомените си, а не за да се харесат на някого. Третата категория са хора, които публикуват в Инстаграм всеки момент от живота си. Например, сестрите Кардашян са такива. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay