Венерини деветини

Венерини деветини

Венерини деветини

Казват, че жените били от Венера, а мъжете – от Марс. Напълно възможно е, защото аз друга причина за липсата на комуникация не мога да открия.

 

На вас често ли ви се случва да говорите, без събеседника ви да чува и една дума от казаното? Е, тогава със сигурност сте обвързани.

 

Мъжът и жената определено говорят на различни езици. И тъй като разликата между тях е основно планетарна, то и дистанцията е космическа. Колкото повече бръщолеви представителката на Венера, толкова по-далеч се пренася съзнанието на слушателя ѝ. Защото този кимащ, неосмислящ чутите думи индивид, трудно би могъл да бъде наречен "събеседник".

 

Понякога, за да прикрие липсата на интерес, мъжът показва прекомерно наличие на такъв. Опитва се да обобщи разговора (по-точно монолога). Притежава свое мнение, подплатено от факти, и прави генерални заключения. Лишени от смисъл.

 

Обикновено фактите се изчерпват с "бях видял някъде", а това изказване определено дразни педантичната женска душа. Заключението пък представлява дума или словосъчетание, изкарани без умисъл от контекста на наскоро приключилото излияние. И именно по тази причина неизбежно следва ново.

 

Обяснявате около шест минути, че бихте желали да прекарвате повече време заедно. И че онзи път, когато сте имали годишнина, а той е гледал мач, ви е обидил страшно много. Че не е било нужно след това да се скарате сякаш по часовник в 20 часа и на него случайно да му изникне събиране с приятели в 20:30.

 

И той дълбокомислено изрича своя извод: "А-ха, значи според теб постоянно се караме, така ли? Ми намери си някой друг, който да те прави щастлива.". Наистина бих могла. Ама все още искам да съм с теб. И ето тук се заформя основния конфликт между произнесено и осъзнато.

 

Сякаш гледате как разговарят двама глухонеми. Все някаква част от комуникацията между тях ще разберете. Но много знаци ще останат неизвестни вам. 

 

Женските думи са знаци с ръце. А мъжете наблюдават показаното със затворени очи.

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 05.05.2011|16:31
Мъжете са си такива :) Понякога си говорим сами, а те уж ни слушат, но всъщност си мислят за мача довечера или кога ще млъкнем и ще им сервираме вечерята. Отношенията между мъжа и жената са сложно нещо, но също така ако не им се впрягаме толкова много и не се ядосваме, ще сме си по-добре. Колкото и да се опитваме да променим един човек, толкова по-лошо за нас, защото всеки е такъв какъвто е и каквото и да правим няма да постигнем нищо. Затова мили дами, вместо да се ядосвате излишно, просто свикнете с тази мисъл и се опитайте да живеете с недостатъците им.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay