Едно просто действие, което излага децата ни на риск на плажа

Едно просто действие, което излага децата ни на риск на плажа
unsplash

"Аз самата, като родител, го правех, без дори да осъзнавам, че е проблем", Ники Скарнати, сертифициран инструктор по плуване за бебета, разкрива най-голямата грешка, която родителите правят, когато увиват децата си в кърпа.

Нека разгледаме животоспасяващия съвет от специалиста, който може да ви помогне да защитите децата си, докато се наслаждават на плуването.

Едно просто действие може да изложи децата на риск от удавяне

Едно просто действие, което излага децата ни на риск на плажаscarnati.swim

Ники Скарнати, инструктор по плуване, сподели видео в TikTok, където призова родителите никога да не слагат кърпа на раменете на детето си.

Тя настоява, че това невинно действие може да изложи децата на риск от удавяне. Детето няма да може да движи ръцете си под вода, ако падне в плувен басейн с кърпа, която покрива горната част на тялото му.

Едно просто действие, което излага децата ни на риск на плажаscarnati.swim

Ники акцентира върху риска от неправилното увиване на кърпата, като каза, че тя като родител го е правила толкова много пъти, без дори да осъзнава, че е опасно за нейното дете. Естественият инстинкт на родителите е да увият детето си в кърпа, след като излезе от водата.

"Естествено искаме да покрием детето по този начин, нали? Но не бива, защото ако падне в басейна по този начин, всичките му крайници ще бъдат ограничени под мократа кърпа", казва инструкторът.

Ники обяснява как правилно да завиете кърпата около детето

Едно просто действие, което излага децата ни на риск на плажаscarnati.swim

Във видеото си Ники призовава родителите винаги да увиват кърпата под ръцете на децата си, след като първо са ги изсушили.

"Така че, когато ги извадите от басейна, изсушете ръцете им, вдигнете ръцете нагоре и поставете кърпата под ръцете. Кърпата трябва да бъде под мишниците на вашето мъниче. НЕ отгоре. По този начин, ако се окаже във водата, все още ще има достъп до крайниците си, за да се спаси", обяснява Ники.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay