Жените нямат време за домакинските си задължения

Домакинската работа е в миналото

Жените нямат време за домакинските си задължения

Съвременните жени просперират в сферата на кариерата си и получават много повече пари от преди, но ново проучване показва, че малко от тях умеят нещата, които техните майки и баби са правили ежедневно. Изследователите са установили, че само 51% от жените могат да приготвят печено месо, но за сметка на това 82% първоначално са били убедени, че ще се справят от раз с тази елементарна задача.

 

Определено има връзка между способностите на днешните жени и техните доходи. Според тях не е нужно да са вещи в приготвянето на ястия или пък в гладенето, като на пазара има толкова много полуфабрикати и услуги, като химическо чистене например.

 

Приели сме своеобразна култура на "изхвърлянето" - ако нещо се счупи, сме по-склонни да го заменим с ново, отколкото да го поправим. Това важи дори за дребните корекции, като зашиване на копче или закърпване на малка дупка в дрехата. Именно заради това, жените ще продължават да губят своите умения - те нямат време да се справят с домакинските си задължения. За сметка на това могат да си позволят да платят на някой друг за всякакъв вид услуги, така че реално за тях не съществува проблем.

 

Докато по-старите поколения жени може да решат, че е недопустимо техните наследнички да пренебрегват типичните женски умения, то истината не е толкова горчива. Съвременните дами всъщност са всестранно развити и изобщо не разчитат на силния пол за изхвърлянето на боклука, миенето на колата или пък косенето на ливадата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay