Жените са мазохисти - вече е сигурно

Жените са мазохисти - голяма изненада

Жените са мазохисти - вече е сигурно

Проучване проведено от университета във Вирджиния потвърди нещо, което вероятно всички отдавна си знаем: когато става дума за срещи и връзки, на жените им харесва да се самоизмъчват.

 

Открития намекват, че жената е по-привлекателна за един мъж, когато е несигурна за това колко той я харесва, което пък я кара да мисли за него постоянно, понякога достигайки до мания и фикс идея.

 

В изследването са взели участие 47 студенти от женски пол, които използват Facebook за предлог. Те са били разделени на 3 групи, след което са им били показани профилите на 4 измислени момчета.

 

На една от групите е казано, че тези мъже са разглеждали профилите им и много са ги харесали.

 

На втората група е казано, че мъжете са ги оценили средно, а на третата не е казано за нивото на интерес на мъжете към тях.

 

И точно като един истински мазохист - жените които са намерили мъжете за най-атрактивни, са били тези от последната групичка, които не са били сигурни дали мъжете са ги харесали изобщо.

 

Всички имаме по един такъв наивен и романтичен приятел, който упорито ни убеждава, че няма такова нещо като "играене на игрички", когато опира до срещи. Такъв човек вероятно би спорил с откритията на това проучване, но ако трябва да сме честни – имаме си работа с много заблуден наш приятел.

 

Иска ни се да вярваме, че "ПРАВИЛАТА" са старомодни и не са необходими на модерната жена, но е факт, че ако държим на тъмно един човек, относно колко го харесваме – интересът му към нас ще се повиши двойно повече и ще започнат да мислят за нас отново поне двойно повече.

 

Вероятно същите правила се прилагат и при мъжете.

 

Но истинският въпрос е – защо ни харесва да се измъчваме? Дали това е просто присъща ни черта или ни харесва гоненицата? Или... жените са си мазохисти по душа?



4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay