Кой казва кога е време за раздяла?

Кога е време за раздяла?

Кой казва кога е време за раздяла?

Някъде прочетох, че е време да прекратим връзката си, ако: ви е минавало през акъла, че искате раздяла; започнете да оглеждате други представители на противоположния пол. И всичко това бе ехидно подкрепено от мнения на психолози.

 

Бих искала да поспоря. Точка по точка. 

 

Ако ви е минавало през акъла, че искате раздяла: ще помоля жената, която има дълга връзка и никога, за дадения период, не е имала съмнения - да вдигне ръка. Вие, там в ъгъла, със синия пуловер – да, вие. Все още ли сте с мъжа, за който не сте имали съмнения? - Не. Седнете си тогава, моля ви.

 

Аз съм може би един от най-наивните хора на този свят и въпреки заблудеността си вярвам, че няма връзка, която да не минава през подобни катаклизми. Как се очаква да бъдеш убеден в нещо толкова сериозно, при положение, че ежедневно сме изправяни пред хиляди други дребни изборчета (поради богатството на 21 век от какво ли не) и пак ни е трудно да се решим – та аз не мога да реша банан ли обичам повече, портокал ли, а трябва да съм 100% убедена, че "това е човекът".

 

Общо взето цялата тази концепция е малко натоварваща. Сякаш тегне някакво бреме на плещите ми, че трябва да съм убедена и в случай, че се прокрадне малкото зло джудже "съмнението" значи не съм щастлива и сега трябва да сложа край. След което трябва да чакам любовта на живота ми да ме удари по главата, както би ме ударил летящият от 13 етаж боклук на съседа, и да ме зашемети завинаги, така че да не погледна никога друг.

 

Което ме навежда на мисълта за втора точка: трябва да се разделите, ако сте започнали да се заглеждате по други хора. Аз се заглеждам по други мъже, често. Няма какво да направя, нашата България е майка на прекрасни представители на мъжкия пол. И да, моят приятел е един от тях, но не е единственият. Лично аз смятам, че дори е противопоказно и срещу природата ни, да трябва да спрем да се заглеждаме по-други хора, щом имаме връзка. Нали е ясно, че като казвам "гледам", нямам предвид, че правя мисловен секс или си търся потенциален заместник.

 

Да, вероятно има разлика от гледане до гледане, но не е нужно да се насажда идеята, че е абсолютното табу. Психолозите казват, че като започнеш да се заглеждаш по други мъже, значи подсъзнателно "бягаш" от настоящата си ситуация. Аз се обърках още на "подсъзнателно", но си мисля, че ако положението е толкова зле, няма да има нужда да се загледам по някой готин пич, за да си дам сметка, че нещата отиват към финал. Готиния мъж си е готин и без моята връзка да е пред разпад.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay