Забавни и празнични дейности за месец декември

Забавни и празнични дейности за месец декември
unsplash

Готови или не, декември месец е тук! Това означава, че празниците наближават, а с тях и декорирането на дома, купуването на коледни подаръци и пазаруването на храна за празниците. 

Когато имате свободни дни, макар и да са малко, възползвайте се максимално, защото декември е най-прекрасното време от годината! Декември е свързан с посрещането на новия сезон, приключването на изминалата година и прекарването на време с любимите ни хора. Преди годината да свърши, ето няколко забавни дейности, които да направите през декември с приятели, деца, партньора си или сами:

1. Планирайте зимно бягство

Студено е, тъмно е, натоварено е – дълъг уикенд в дървена къщичка в гората звучи страхотно, нали? Едно зимно бягство ще се отрази добре на всеки. Няколко дни, в които просто да се насладите на времето си, без да бързате, да мислите какви подаръци да купите, как да организирате ваканцията на децата и т.н. 

2. Изпечете коледни бисквитки

Забавни и празнични дейности за месец декември unsplash

Това е едно декемврийско занимание, което можете да споделите с приятели или с деца - или и двете. Започнете с обикновени маслени бисквити или джинджифилови сладки, подгответе цветна глазура, пръчици и бонбони и прекарайте един следобед в декориране.

3. Приключете с коледното пазаруване по-рано

Не чакайте средата на декември, за да започнете да купувате коледните подаръци. Колкото по-бързо завършите тази задача, толкова по-спокойни ще бъдете точно преди празниците. В моловете все още не е лудница, така че просто отделете един ден и купете подаръци за всички от списъка си. 

4. Изберете коледно дръвче

Забавни и празнични дейности за месец декември unsplash

Началото на декември означава също трескаво украсяване на целия дом, включително и елхата. Ако все още нямате коледно дръвче, сдобийте се с такова, преди да е станало твърде късно. Ако искате естествена елха, изберете жива такава, за да можете след това да я засадите. 

5. Организирайте вечер на зимните напитки

Съберете се с приятели и си направете вечер на зимните напитки. Можете да пиете както греяно вино и яйчен пунш, така и горещ шоколад и различни топли напитки с кафе. Можете също да организирате игра- всеки да приготви различна зимна напитка и накрая да определите коя е била най-сполучлива. Ще бъде забавно!

6. Излезте навън

Забавни и празнични дейности за месец декември unsplash

В зависимост от това къде живеете и предпочитаната от вас интензивност на активност, възползвайте се от първия наистина студен и снежен месец, за да карате кънки на лед, шейна, ски, зимен туризъм и т.н. Дори ако решите просто да се разходите из квартала, излизането навън е също толкова важно и тонизиращо през декември, колкото и през юни.

7. Направете дарение

Това е и периодът от годината, в която най-често се сещаме за хората в неравностойно положение. Съберете стари, но запазени дрехи, играчки, книги и т.н. и направете дарение. Можете да ги дарите на семейство в нужда, дом за изоставени деца и т.н. Направете добро дело, ще се почувствате страхотно, а нечия Коледа ще бъде по-светла, благодарение на вас. 

8. Помислете за изминалата година

Забавни и празнични дейности за месец декември unsplash

Преди годината да приключи, погледнете отново целите, решенията или намеренията, които сте имали миналия декември (или януари). Има ли нещо, до което не сте постигнали? Все още има време да завършите годината, чувствайки се горди от себе си.

9. Гледайте коледни филми 

Време е за вечните коледни класики, които ни зареждат с празнично настроение и ни правят истински щастливи. Организирайте си поне една филмова вечер през този месец. Направете си маратон със "Сам вкъщи" или друг коледен филм, заредете се с горещ шоколад и коледни бисквитки и се насладете максимално. 

10. Направете си коледна декорация сами 

Забавни и празнични дейности за месец декември unsplash

Прекарайте уютен следобед с близките си, слушайки празнична музика, отпивайки горещо какао и изработвайки свои собствени коледни декорации. В интернет има хиляди идеи за декорации "Направи си сам". Всеки път, когато погледнете декорацията след това, ще ви носи хубави спомени. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay