Занимания за 7-месечно бебе, които насърчават развитието

Занимания за 7-месечно бебе, които насърчават развитието
Pexels

Ако досега времето за игра е било малко по-пасивно и предимно ръководено от вас, сега става много по-балансирано. Редовно ще се впечатлявате от новите способности на вашето бебе и от това колко много обича да играе.

Вашето мъниче вероятно става все по-активно с всеки изминал ден, което означава, че е време официално да започнете да се грижите за неговата сигурност. На тази възраст децата започват да разпознават познати лица и да реагират на различни емоции. Трябва да насърчавате този естествено любопитен дух с развиващи дейности за 7-месечни деца. 

Сензорни дейности за 7-месечни бебета

Занимания за 7-месечно бебе, които насърчават развитиетоPexels

Светът на вашето мъниче започва да става малко по-голям. От изследване на всичко в обсега (и малко извън обсега) до разпознаване на семейството и приятелите, ето как да поддържате своя изследовател ангажиран:

1. Разказване на истории

На тази възраст вашето дете може да реагира на различни емоции, така че четенето на книжки и разказването на истории ще задържат вниманието. Опитайте се да правите физиономии, докато говорите, за да предадете емоциите, които описвате.

2. Фокус върху семейството и приятелите

Можете да показвате снимки на детето и да  посочвате познати лица и да казвате имената на хората. На тази възраст децата вече започват да разпознават лица, така че това занимание ще им бъде интересно.

3. Направете плейлист

Музиката е добър начин за насърчаване на речника, езиковото развитие, ритъма и движението. Създайте плейлист с подходящи за бебета песни, които вие и вашето мъниче обичате, и се съсредоточете върху такива, в които можете да добавите движения с ръце, които да изпълнявате заедно. 

Развиващи дейности за 7-месечни бебета

Занимания за 7-месечно бебе, които насърчават развитиетоPexels

1. Натискане на бутони

На тази възраст децата много обичат да натискат бутони и да следва някакво действие от това натискане. Има най-различни играчки с бутони за пускане на светлинки, музика и т.н. 

2. Преобръщане

Вашето бебе вероятно се преобръща повече в една посока, отколкото в друга - отляво надясно или от корем на гръб, вместо от гръб на корем. Насърчавайте всички форми на обръщане, като поставяте примамливи играчки извън обсега от едната страна, след което ги разменяте с другата страна. 

3. Плейграунд 

Можете да направите мини писта с препятствия от възглавници, в които вашето бебе да се премята? В този период детето е заето да измисля различни начини, по които може да движи тялото си, и този импровизиран плейграунд ще му бъде много интересен.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay