7 начина да спестите пари, когато очаквате бебе

7 начина да спестите пари, когато очаквате бебе

Раждането на дете е най-вълнуващото нещо, което може да се случи на човек, но несъмнено трябва да бъдете много добре подготвени финансово. Цялата бременност, самото раждане и отглеждането на детето след това изискват пари. Има неща, от които можете да спестите по време на бременността, за да разполагате с повече пари, когато се роди бебето.

1. Използвайте обикновена възглавница, вместо такава за бременни

С напредването на бременността и увеличаването на размера на корема, спането става все по-трудно. Ако подложите възглавници под корема си и между бедрата, ще спите по-удобно. Не е задължително обаче да използвате възглавница за бременни, която е доста скъпа. Можете да постигнете същия ефект с обикновени възглавници, които вече имате вкъщи. Освен това доста жени казват, че възглавниците за бременни не са им удобни. 

2. Използвайте естествени средства против стрии

Важно е да започнете да хидратирате кожата на тялото си още от началото на бременността, за да предотвратите появата на стрии по корема, бедрата, гърдите и т.н. Въпреки че има хиляди продукти против стрии, можете да използвате обикновено кокосово масло, зехтин или олио, които са доста по-евтини, в сравнение със специалните продукти. 

3. Носете обикновени си дрехи, вместо да купувате такива за бременни

Дрехите за бременни са очарователни, но купуването на блузи и рокли, които ще носите за сравнително кратък период от време, няма да се отрази особено добре на бюджета ви. Можете просто да носите по-широките дрехи, с които разполагате. Това се отнася и за бельото. Има удължители за сутиени, които могат да свършат чудесна работа. 

4. Винаги си носете нещо дребно за хапване

Всяка бременна жена знае, че може да огладнее неочаквано и трябва да хапне нещо незабавно в такава ситуация. Носете си пликче с ядки или някакъв плод, когато излизате от вкъщи. Ако се наложи да си купите нещо, вероятно ще си купите нещо нездравословно, а и ще похарчите пари, които можете да си спестите. 

5. Купувайте неща на промоции 

Когато видите памперси, мокри кърпи и други подобни консумативи на промоция, купувайте си по няколко пакета. Рано или късно ще ви се наложи да ги използвате и ще бъде по-добре да сте се запасили добре. Всички тези неща са доста скъпи, когато са на редовна цена. 

6. Не купувайте много дрехи за бебето

Дрехите за новородени са изключително сладки, но не се изкушавайте да купувате твърде много дрехи. Ще получите много дрехи като подарък, вероятно близки и приятели ще ви дадат дрехи от вашите деца, а и тези малки дрешки ще станат малки буквално за седмици, така че нямате нужда от особено много дрехи.

7. Организирайте бебешко парти

Бебешкото парти е много хубав празник. Освен това ще получите много подаръци от гостите, които ще ви бъдат необходими. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay