Започва кампанията "Купи жива елхичка, помогни на дете"

Благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете” ще се проведе за втора поредна година в дните преди Коледните празници.

Започва кампанията "Купи жива елхичка, помогни на дете"

Тази година средствата от коледни дръвчета ще бъдат дарени за лечението на петгодишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия. По пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъде дарена за каузата.

Продажбата на живи елхи започва днес и ще продължи до 22 декември, организатор е Министерство на земеделието. В рамките на кампанията Държавните горски предприятия ще предоставят над 3 000 малки елхи, като при по-голям интерес от страна на гражданите те ще осигурят и допълнителни дръвчета. Всеки гражданин, който пожелае да се включи в инициативата и да си закупи живо коледно дръвче ще има възможност да го направи на 22 места в страната. В София живи елхички ще се продават пред сградата на министерството.

В миналогодишната кампания бяха събрани над 35 хил. лева, като 15 хил. лева бяха от продажбата на коледни дръвчета, предоставени от горските предприятия. Инициативата бе в подкрепа на Сдружение "Аутизъм Днес”, което използва средствата за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

Инициативата се подкрепя от Димитър Туджаров (Шкумбата), двукратната ни сребърна олимпийска шампионка по борба Станка Златева, актрисата и джаз певица Милица Гладнишка, водещия Симеон Колев и актьора Станимир Гъмов.

Източник: БГНЕС


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay