Защо двойките, които живеят заедно преди брака, имат по-силни и стабилни връзки

Защо двойките, които живеят заедно преди брака, имат по-силни и стабилни връзки

Напоследък все повече двойки решават да станат съквартиранти, преди да сключат брак. Според Националния център за семейни и брачни изследвания 66% от американските семейни двойки са живели заедно, преди да станат семейство официално. И въпреки че някога това решение се е считало за табу, то сега стана много често срещано.

Ние подготвихме списък с причини, поради които съвместният живот преди брака всъщност може да бъде от полза за вашата връзка и бихме искали да ги споделим с вас.

1. Познавате човека по-добре

Без значение от колко време се срещате, има неща, които ще разберете само като живеете заедно. Може да откриете нови неща и в един момент да осъзнаете, че едва ли знаете нещо за този човек! Да, ходенето на срещи е забавно, но, както заявяват експертите, животът под един покрив с някого може да ви даде представа кой всъщност е човека. 

2. Разделяте домакинските задължения

Според проучване на Pew Research Center от 2007 г. споделянето на домакинските задължения е в топ 3 на най-високопоставените въпроси, свързани с успешен брак, след вярност и добър секс. Затова е за предпочитане първо да живеете заедно и да въведете система за домакинските задачи. Когато това се случи, двамата партньори ще бъдат запознати с различните отговорности и ще знаят какво се очаква от тях, след като кажат "Да".

3. Вие управлявате по-добре финансите си

Ако двама души се срещат, но и двамата плащат сметките поотделно, защо да не ги разделите и да спестите пари? Също така, когато вие и вашият човек установите ясен план за това кой какво ще плаща, вие държите финансовите проблеми далеч от негативното влияние върху брака ви по-късно.

4. Изпитвате голяма интимност

Интимността също е една от причините хората да обмислят съвместното съжителство преди брака, въз основа на скорошно проучване. Те обичат да прекарват качествено време с партньора си на физическо и емоционално ниво, което е чудесен начин за изграждане на здрави отношения преди брака.

5. Ще станете по-добри в разрешаването на конфликти

Вярно е, че съвместният живот е много по-голямо предизвикателство, отколкото всъщност да се виждате от време на време - ще започнете да имате разногласия за по-дребни неща, когато започнете да се приспособявате един към друг. Въпреки това, когато останете един с друг, започвате да работите по съществуващите проблеми. Ще започнете да развивате чудесен начин за разрешаване на конфликти, който е много полезен за брака ви.

6. Показвате на хората, че сте единни

Когато една двойка предприеме стъпката да се премести заедно, те доказват на другите, че и двамата са сериозни и наистина отдадени един на друг. Сега говорите за себе си като "ние" и сте дълбоко обединени срещу външния свят.

7. Вече не се страхувате толкова от брака

Бракът е огромен преход в живота, който идва с много стрес. Всъщност беше доказано, че сключването на брак е класирано в топ 10 на най-стресиращите събития в живота. И това не помага, разбира се, когато виждаме толкова много известни истории за разводи. Съвместният живот преди брака обаче ще направи идеята да се обвържете малко по-малко страшна.

8. Можете да прекратите нещата лесно, ако не се получат

Нека си признаем: можете да започнете да забелязвате някои червени флагове, които никога не сте виждали преди. И въпреки че изборът за прекратяване на нещата може да е труден и за двете участващи страни, поне е по-лесно да се изнесете, отколкото да се разведете.

9. Това може да бъде добро за вашето здраве

Ако живеете сами, може да започнете да се чувствате самотни, което е вредно за вашето здраве, според проучване. Така че, ако все още не сте готови да поемете официален ангажимент, но не искате да се чувствате самотни в същото време, може да помислите да се преместите с партньора си.

Вярвате ли, че преместването заедно преди брака е полезно за една връзка? Направихте ли го с половинката си?

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay