Защо жените си падат по брадати мъже?

С какво те са по-привлекателни от останалите?

Защо жените си падат по брадати мъже?

Всеки има различен вкус и докато някои жени предпочитат гладко избръснатите лица на представителите  на мъжкия пол, то напоследък на мода са красавците с повечко брада. Ако се чудите защо е така, предлагаме ви следните 10 обяснения:

1. Символиката на брадата
Знаехте ли че през Средновековието да докоснеш нечия брада се е считало за обидно и е могло да доведе до дуел? Причината е, че брадата била символ на чест, мъжество и социален статус за мъжа.

За древните гърци брадата била показател за мъжество, а за египтяните - знак за царуване, което поставяло фараона редом до божествата. А какво да кажем за викингите, които са усъвършенствали изкуството на подстригване и оформяне на брадите и дори са им давали прякори...

2. По-добре за кожата е да има брада

Защо жените си падат по брадати мъже?

При бръсненето кожата на лицето се раздразнява, което често е причина за появата на акне и подкожни косъмчета. Резултатът е зачервена и суха кожа - нещо, което е много по-рядко срещано при мъжете, които не се бръснат.

3. Брадата запазва младостта
Е, не буквално, но го предпазва от бръчки. Според проучване на университета в Южен Куинсланд брадата блокира до 95% от ултравиолетовите слънчеви лъчи, а слънцето е виновник за повечето видими знаци на стареене.

4. В същото време той изглежда по-замислен и мъдър
Резултати от скорошно проучване показват, че притежателите на брада могат да изглеждат до 8 години по-възрастни, отколкото всъщност са, в сравнение с мъже на същата възраст, които обаче са се обръснали. Така че брадатите мъже изглеждат по-зрели, без да имат измъчен и уморен вид.

5. Той изглежда по-мъжествено

Защо жените си падат по брадати мъже?

Тук отново стъпваме на проучвания - едно такова, публикувано в Evolution and Human Behavior, показва, че колкото повече брада има един мъж, за толкова по-мъжествен е възприеман и от женския, и от мъжкия пол.

6. Модерно е
Помислете си само за известните личности, които си пускат бради, като Бен Афлек, Райън Гослинг, Брадли Купър и Джордж Клуни.

Защо жените си падат по брадати мъже?Бен Афлек

Лицевото окосмяване е модерно сред хипстърите, а също и сред лъмбърсексуалните мъже. С инициативи като No shave November брадата става все по-популярна. Дотолкова модерна, че дори някои мъже взимат лекарства, които да стимулират хормона, отговорен за окосмяването по лицето.

7. Очевидно е търпелив
Ако е отделил време да пусне брадата си да расте, то бъдете сигурни, че търпението е негова присъща характеристика. А това може да е от ключово значение за любовните връзки.

8. Заплашителен е

Защо жените си падат по брадати мъже?

Брадатият мъж може да изглежда малко по-страшничък, което е добре, защото предизвиква повече респект и държи на разстояние нахални представители на мъжкия пол от нас, Jenite.

9. Разбира от шеги
Представете си само колко майтапи е отнесъл заради брадата си...

10. Секси е
Тук няма нужда от обяснения. Вместо това разгледайте галерията ни със секси брадати мъже, която доказва това твърдение!

Ако сте съгласни поне с една причина, последвайте Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay