Зимна приказка за младоженци

След като темата ни за октомври е "Семейство", нека започнем от сватбата. А защо да не я осъществим през предстоящите месеци?

Когато фантазират за идеалната сватба (а това се случва често), повечето дами си представят плажове, скали, красиви зелени пейзажи, цъфнали дървета... Но ако разклатите стъклената топка на мечтите си и позволите вътре да паднат снежинки, сами ще се убедите - бракосъчетанието в студените дни на годината също може да изглежда прекрасно. Още повече, че то ще се отличава сред всички пролетни и летни празненства, на които гостите ви са присъствали до този момент.

Зимната сватба си има и още няколко безспорни преимущества, които си струва да обмислим, ако вече сме готови да бъдем публично заклети във вечна вярност.

Зимната приказка може да бъде значително по-евтина 
"Аз за толкова пари ще се оженя!" - използваме този израз уж на шега, но всеки знае, че една средностатистическа сватба действително излиза солено. Или горчиво. Е, обикновено парите се възстановяват чрез пликове от присъстващите, но това е друга тема. Ако искате да спестите някой лев за новия дом или за влюбено пътешествие, изберете да сключите брак именно в слабия за този бранш сезон.

Има шанс специализиращите в областта агенции, ресторанти, диджеи да ви поискат по-ниско заплащане. Разбира се, ако държите зимният ви "голям ден" да съвпада с Коледа или Нова година, вероятно ще трябва да се откажете от възможността за намаление. Пък и трябва да имате предвид, че при подобен опит за съчетаване на празниците, някои поканени може да не искат или да не могат (поради семейни, също метеорологични, транспортни причини) да уважат събитието ви. А дори да го уважат, съществува опасността да възприемат личното ви тържество като един по-различен начин за посрещане на всеобщите празници.

Но като цяло единственото, което може да ви излезе по-скъпичко заради специфичното време от годината, са цветята. При това само, ако сте пожелали определени такива, трудни за набавяне в студените месеци.

Зимна приказка за младоженциМожете да си напишете зимната приказка точно такава, каквато си я представяте
Всички знаем, че местата и лицата, с чиято помощ се женим, трябва да се ангажират месеци предварително. Когато говорим за "снежна" сватба обаче, ситуацията е по-различна. Хората не са се изпотрепали да се бракосъчетават в студа, така че има много по-голяма вероятност да си наемете онези "къде" и "кой", за които мечтаете. 

Ще бъдете сигурни и в още нещо - че поканените едва ли ще бъдат изправени пред неприятния избор между две различни тържества. Можете да узаконите любовта си дори на Св. Валентин, но специално за тази дата сигурно ще има още желаещи. 

Съществуват интересни варианти за тематична зимна приказка 
Тематичните сватби са особено модерни, така че ще бъде забавно да помислите и за такава част от организацията. Има някои теми, които са особено подходящи тъкмо за бракосъчетание през зимата. Например стилистика тип "Снежната кралица", или "Омагьосана сребърна гора", "Ледена пързалка", а защо не и "Снежанка" - там ще изпъкват красиви червени ябълки за възхищение на гостите. Дори да не уцелите заснежен ден, добрият декоратор ще се справи чудесно с постигането на необходимата бяла атмосфера.

Най-впечатляваща обаче ни се струва идеята за венчавка в стил "руска царска сватба". Пък и смятаме, че тази зима тя ще бъде особено актуална - съвсем скоро ще излезе британската интерпретация на "Анна Каренина" с Кийра Найтли. Всякакви други винтидж предложения също са добре дошли за празнуване на закрито.

Роклята 
Що се отнася до този важен елемент от тържественото вричане, отново нямаме повод за колебания. Зимният булчински тоалет не би следвало да е особено разголен, но това в никакъв случай няма да му навреди. Само ще го направи още по-разкошен, още по-стилен. Помислете за изящни дълги ръкави, обемни яки, множество пластове, тук-таме може да се включи и пухкава козина. 

Меденият месец 
Разни хора, разни идеали. На някои новобрачни може да им се пътува "до Чикаго и назад", други предпочитат да не се отдалечават от страната на бай Ганьо. Но лично според нас, най-прекрасният завършек на една зимна сватба би била ваканцията на "вечнозелена" дестинация. Където влюбените ще имат възможността да се радват на промененото си положение по бански. Ако не могат да си го позволят, SPA комплекс с топли минерални басейни също ще свърши прелестна работа.  

Е, готови ли сте да кажете "Да" на зимната сватба? Ако е така, ще ви е полезно да знаете и кои са традиционно забранените дати за сключване на църковен брак от религиозна гледна точка: 13 - 21 ноември; 20 - 25 декември; 6 януари; 2 февруари.

Зимна приказка за младоженци

21 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



23
Не е посочен 05.10.2012|19:16
Уникални зимни булки
22
Не е посочен 05.10.2012|17:57
Не бих се женила през зимата.
21
Не е посочен 05.10.2012|16:53
Никога няма да се омъжа. Никога:)
20
Не е посочен 05.10.2012|15:34
ах, изглежда добре, но не ми се струва, че е осъществимо на практика. Поне не на цена, на която мога да си позволя в момента!
19
Не е посочен 05.10.2012|11:22
В частта с механата ни се разминаха мечтите, но и аз бих избрала зимата, стига да няма някакви отежняващи обстоятелства.
18
Не е посочен 05.10.2012|11:17
Много добре ми звучи и изглежда прекрасно :)
17
Не е посочен 05.10.2012|11:15
Хубаво би било- само да не е прекалено студено :)
16
Не е посочен 05.10.2012|09:44
бих си направила такава сватба,стига наистина да е зимна,снежна приказка,а не само лед,сивота и силен вятър,а няма кой да гарантира,че ще вали тъкмо на избрания ден...
15
Не е посочен 04.10.2012|15:09
Сватбите през зимата май са по-красиви от летните, но пък е много студено., Ако студът не е пречка, то нека бъде зимна сватба
14
Не е посочен 04.10.2012|14:07
то дори зимните булки са по-елегантни от летните
13
Не е посочен 04.10.2012|13:58
Според мен всяка една жена има визия за това каква да бъде нейната сватба, ако не е принудена от обстоятелствата. Аз винаги съм искала такава и не виждам изцапани рокли, болни хора и пр, а красива природа, бели пейзажи, чистота, хора посгрели се с по една чашка за отскок, който танцуват край камината в някоя спретната механа... Човек сам си прави веселото, приятното и красивите спомени!
12
Не е посочен 04.10.2012|13:40
А лятото като се потим като свине, приятно ли е? Или като ни напича точно на обяд здраво слънцето на 40 градуса??
11
Не е посочен 04.10.2012|13:40
Еее суперско, искам и аз такава сватба!! Много ми харесва да съм в планината и сигурно там ще се чувствам най-добре, на сватбения си ден!
10
Не е посочен 04.10.2012|13:18
Роклите от 8-ма снимка и 23 най-много ми харесаха:) Много красиво наистина, има нещо много романтично в това да се ожениш в планината посред белия пухкав сняг:)
9
Не е посочен 04.10.2012|12:52
Няма нищо по-отблъскващо ме от идеята за сватба от "кална булчинска рокля". Тук се изброили всички ЗА и нито едно Против. А такива могат да бъдат изтъкнати много. Освен калната рокля, част от гостите може да не успеят да дойдат заради лошото време, ГОЛЯМ студ, смачкани цветя, сополиви хора навсякъде, кал из целия ресторант, танцуването с ботуши не е най-удобно, още по-голяма и тежка рокля с ръкави и още много мога да ви изброя.
8
Не е посочен 04.10.2012|12:22
Има хора, които точно за това си мечтаят и така си го представят. Няма лошо, даже изглежда доста красиво по снимките.
7
Не е посочен 04.10.2012|12:07
Честно казано аз пък винаги съм си мечтала за точно такава сватба и бях изключително щастлива, когато и на моя сватбен ден в сърцето на Родопите имаше сняг и всичко бе като истинска зимна приказка.
6
Не е посочен 04.10.2012|11:52
Да, но ще и е студено :)
5
Не е посочен 04.10.2012|11:46
Определено е красиво :)
4
Не е посочен 04.10.2012|11:37
Не съм се замисляла досега сватбата ми да е зимна- но вече ще го имам в на предвид.
3
Не е посочен 04.10.2012|11:25
направо се замечтах , много са красиви всички зимни булченски рокли
2
Не е посочен 04.10.2012|11:22
Много красиви снимки :)
1
Не е посочен 04.10.2012|09:50
аз съм с две ръце "за" зимната сватба,нямам нищо против да си сложа една разкошна яка в допълнение към роклята,само да се намери кой да ми предложи и се впускам в действие:)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay