Интересни факти за бебетата, които вероятно не знаете

Няма нищо толкова по-прекрасно, красиво и чисто като новородено бебе. Те са най-истинската любов. Когато става въпрос за тях обаче има доста въпроси, които все още не са ясни за мнозина. За определен период от време родителите са склонни да разберат какво харесват бебетата им, какво ги дразни и какво ги приспива. Но всъщност има много интересни неща, които вероятно не знаете. Ето няколко интригуващи факта за вашето бебе, които бихте искали да знаете.

Интересни факти за бебетата, които вероятно не знаете

Новородено бебе не може да пролее сълзи

Новородените са известни с виковете си. Независимо дали са сънливи или гладни, те ще вдигнат голям шум от това, без значение какво и няма да можете да направите нищо по въпроса. Но плачат ли със сълзи? Не, наистина! Докато бебетата започват да плачат от около 2-3 седмици, те не проливат сълзи, докато не навършат един месец. В някои случаи бебето може да пусне първата си сълза на четири или пет месеца.

Първите изпражнения на бебетата не миришат

В първите няколко дни след раждането изпражненията на бебетата нямат аромат, тъй като храносмилателната им система не притежава бактериите, които скоро ще приемат с храната. Чревните бактерии са това, което в крайна сметка прави техните изпражнения по-миризливи.

Понякога бебетата спират да дишат

Много неща могат да предизвикат паника в родителите. Но какво ще стане, ако новороденото ви бебе спре да диша. Това със сигурност ще предизвика голям хаос. Нередовното дишане обаче е нещо, което се счита за нормално при кърмачета. Особено когато бебето спи, е вероятно да спре дишането си за 5-10 секунди, достатъчно, за да накара родителите да се притеснят изключително много. Но не забравяйте да предприемете действия, ако бебето ви не диша по-дълго време и посинее. Спешно потърсете помощ.

Обичат да заспиват обърнати надясно

Що се отнася до бебетата, само 15 % от тях обичат да гледат наляво, а останалите естествено ще наклонят главите си надясно. Твърди се, че това е резултат от наличието на определен ген. Това обаче може да продължи само няколко месеца.

Новородените виждат само черно, бяло и сиво

Новороденото бебе вероятно има нарушено зрение. През първите няколко седмици след раждането те могат да виждат само черно, бяло и сиво и могат да се фокусират само на едва няколко сантиметра от лицето си. Въпреки това, след няколко седмици, те могат да започнат да виждат в цвят.

Момченцата могат да получат ерекция

Ерекцията при новородените момченца е напълно нормално, обикновено тя се случва преди момченцето да подмокри памперса. Няма за какво да се тревожите или срамувате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay