Как да говорите свободно за своите фантазии в леглото

Нека си кажем откровено – всички си имаме сексуални фантазии. Може би идеята за секс ала Крисчън Грей и Анастейжа Стийл ви разгорещява или пък мисълта за секс с непознат. Но всъщност споделянето на тези фантазии е съвсем друга история.

Как да говорите свободно за своите фантазии в леглото

Говоренето за секс фантазиите може да ви накара да се чувствате уязвими, тъй като тогава ще се откриете напълно пред партньора си. А и вариантът да бъдете съдени за фантазиите си също е изключително възможен.

Също така, не е чудно, ако се почувствате засрамени от споделеното. Това би ви принудило да се почувствате неловко и неудобно, че говорите за желанията си. Откровението може да е трудно, но тайната може да навреди на отношенията ви в дългосрочен план. Не споделянето на вашите мисли може всъщност да засили чувството на срам от тях, може дори да ви доведе до чувството на отдалеченост от партньора ви.

Така че не пазете фантазиите за себе си, защото е лошо за вас. Но как изобщо да започнете подобен разговор с половинката си? Нужно е да подходите към въпроса с малко тънкост. Трябва да започнете от далеч. Би било добре да коментирате фантазиите на други хора, като героите от популярната поредица "50 нюанса сиво", може би. Това би ви помогнало да се почувствате по-спокойни и сигурни в основната тема и да ви подтикне да споделите вашите фантазии с половинката си.

Гледайки поредната гореща сцена в сериала "Игра на тронове", бихте могли да кажете: "Тази поза ми изглежда ужасно секс". Този елементарен коментар би разпалил любопитството у партньора ви, а вие бихте могли спокойно да започнете разговора.

Специалисти препоръчват да се поинтересувате какво желае и половинката ви. Уверете се, че не сте твърде осъдителни, когато приятелят ви ви сподели своите фантазии. Да имате фантазии не означава непременно, че искате да ги осъществите на практика. Много често те просто изникват в съзнанието ви, когато искате да се възбудите по-бързо.

Колкото и да е полезно да се говори за фантазиите, трябва да избягвате дългите дискусии. Може да си задавате въпроси, но не трябва разговорът да се превръща в разпит, който може да бъде и твърде плашещ.

Нормално е да се чувствате некомфортно по време на разговора, виното в този случай доста помага. Чувството за неудобство означава, че работите по нов начин да се свържете един с друг. Приемете страха като положително нещо.

Следващата стъпка е наистина да изпълните вашата фантазия – при условие, че тя е това, което искате, тъй като понякога се оказва, че фантазиите са си просто фантазии. Ако наистина желаете да се впуснете в нещо ново, оставете си една свободна вечер и се отдайте на удоволствието.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay