Как да се спасите от миризмата в банята

Как да се спасите от миризмата в банята

Баните са едни от най-функционалните и използвани помещения в дома. Проучвания показват, че хората посещават средно 4-7 пъти на ден банята. Излишно е да казваме, че баните са място, което може лесно да се замърси, което да доведе до трайна миризма. 

Това може да създаде огромен проблем за собствениците на жилища и може да създаде неприятно впечатление на гостите. Ето няколко съвета, благодарение на които ще се спасите от миризмата в мокрото помещение.

Редовното почистване на ваната или душ кабината, тоалетната, мивката и пода на банята са от съществено значение за запазване на искряща чистота. Използвайте продукти за дезинфекция. Дръжте коша за пране в банята, но се уверете, че той не бива мокрен директно. Дръжте микрофибърна кърпа до мивката, за да можете да почистите след употреба.

Инвестирайте в пречиствател на въздух. Добрата вентилация е най-лесният път към ароматната баня. Ефективният филтър за миризма може да работи чрез унищожаване на частици от миризма на молекулярно ниво с катализиращ филтър или чрез процеса на адсорбция с филтър, който използва активен въглен. Намерете пречиствател, който се вписва в интериора и който отговаря на нуждите ви по отношение на цена и тип филтър.

Следете за поява на плесен и мухъл. Те са едни от най-честите виновници за неприятната миризма. За да предотвратите появата на мухъл, търкайте често плочките. Мухъл може да се появи дори във ваната, където влагата е по-голяма. Изхвърлете старите бутилки с шампоан и остатъците от сапун. Около основата на бутилките могат да се образуват пръстени мръсотия, които често остават незабелязани.

Почистете канализацията. Канализацията е често пренебрегвана, но е сериозна причина за миризмата в банята. Запушените дренажи могат да съдържат миризми, поради което е важно постоянно да почиствате остатъците от косми или други отпадъци.

Почиствайте редовно тоалетната чиния. По тоалетните чинии лесно могат да останат остатъци от телесни течности. Те са основно място за развъдник на бактерии и неприятни миризми. Редовно почиствайте тоалетната, за да елиминирате потенциалната миризма. Поставете ароматизатор в казанчето или друг препарат, за да почиствате ефективно тоалетната, когато пускате водата в нея. Не забравяйте да дезинфекцирате капака на тоалетната седалка, както и бутонът за водата. Препоръчително е да почиствате тоалетната си поне веднъж седмично или на всеки два дни, ако е необходимо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay