Какво да очаквате, когато "Фазата на медения месец" приключи

Какво да очаквате, когато "Фазата на медения месец" приключи

Вие и вашият партньор просто не можете да се наситите един на друг. Връзката ви е свежа и вълнуваща. Сексът е страхотен и го правите доста често. Вашият партньор ви се струва перфектен. Шегите му са забавни. Той винаги знае какво да каже, за да се почувствате по-добре. Нямате търпение да сте отново заедно. Това, което ви описахме току що се нарича "фаза на медения месец" в една връзка.

Какво да очаквате, когато "Фазата на медения месец" приключи

С продължителност между шест месеца и две години, фазата на медения месец е началният период на връзката и представлява всичко онова, което виждате по романтичните филми. Мозъкът ви е с високо съдържание на допамин и норепинефрин и вие и вашият партньор сякаш се намирате в балон от любов и щастие, който изглежда неразрушим. Уверете се, че наистина се наслаждавате на фазата на медения месец, колкото и дълго да продължи. Продължителността на тази фаза (или дори наличието ѝ) наистина зависи от всяка отделна двойка. Но точно както подсказва самото име, това време в живота на двойката е момент, който в крайна сметка изблднява.

Какво се случва, когато този балон се спука?

Пригответе се за спорове! Ще забележите няколко ключови неща, когато фазата на медения месец приключи. Като за начало може да има спад в страстта и честотата на секса. Вашият перфектен партньор може вече да не изглежда толкова безупречен. Очаквайте розовите очила бързо да се напукат. Това е моментът, в който ще започнете да забелязвате чорапите по пода, мръсните чинии извън мивката и всички други неприятни навици на любимия ви.

Това е етапут, в който започват да се появяват споровете. Въпреки че това може да изглежда обезпокоително, не е чак толкова лошо. Вие и вашият партньор можете да научите ценни уроци един за друг, ако се справите с това предизвикателно време и подходите с любопитство и състрадание. Двамата може да започнете да се чувствате по-сигурни и удобни във връзката, която може да разкрие истинската ви същност. Необходимостта да бъдете перфектни вероятно ще отпадне, проправяйки път за по-автентична връзка. 

Какво да очаквате, когато "Фазата на медения месец" приключи

Въпреки че краят на фазата на медения месец може да изглежда неприятна, двойките, които се изправят смело пред предизвикателствата, могат да положат градивните елементи за това, което може да се превърне в дългосрочен съюз. 

Как да се справим, когато фазата на медения месец премине?

Преди всичко, това не означава край на връзката. Всъщност това е възможност да надградите нещо по-устойчиво с любимия човек. Също така е време да внесете приключение във връзката, както заедно, така и поотделно. Всъщност освобождаването на място за индивидуалните интереси – независимо дали става дума за прекарване на време със семейството и приятелите или практикуването на ново хоби – може да бъде от полза за поддържане на искрата жива. 

Може също да отдадете внимание на отделянето на качествено време един с друг. От няколко минути на1 ден след работа, за да наваксате пропуснатото и да прекарвате време без устройства един с друг, до даването на приоритет на секса с половинката ви - трябва и двамата да сте креативни. Прегръщайте се и се целувайте повече!
Независимо дали се опитвате да рачупите дълъг, скучен брак  или да вдъхнете малко вълнение в сегашната си връзка, ключът е да продължите да полагате усилия.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay