Какво казва позата на съня за вашето куче

Какво казва позата на съня за вашето куче

Повечето хора знаят какви са навиците на техните кучета и лесно могат да разберат кога кучето е щастливо, притеснено, изненадано или уплашено. Но знаете ли нещо за позата, в която спи вашето куче? Подобно на хората, кучетата също имат своите предпочитания и те могат да ни кажат много. 

Ще ви разкрием някои тайни за вашето куче, като анализираме позата, в която спи. Всичко, което трябва да направите, е да обърнете внимание в каква поза спи вашето куче и да прочетете статията. 

1. "Снежна топка"

Какво казва позата на съня за вашето куче

Тази поза за сън е най-често срещаната сред кучетата. Тази поза позволява на кучето бързо да се изправи на крака в случай на опасност. През повечето време, кучетата не спят дълбоко в тази поза. Това е охранителна поза.

2. "Палачинката"

Какво казва позата на съня за вашето куче

В тази поза кучетата спят и си почиват много добре и дори и денят да не е бил много изморителен, много животни обичат да спят по този начин. Също така, ако едно куче спи на една страна, това означава, че то се чувства напълно безопасно, защото не усеща необходимостта от покриване на жизнените му органи. Когато кучетата се чувстват комфортно и се доверяват на хората около тях, те могат да си позволят да спят в тази позиция. Тези кучета имат много силна връзка с техните собственици и семейства.

3. "Супермен"

Какво казва позата на съня за вашето куче

Много малки кученца спят в този поза, но някои породи продължават да спят така и когато станат възрастни. Кученцата спят така, защото са енергични и могат лесно да се изправят на краката си в случай на опасност. Ако забележите, че вашето възрастно куче често спи в тази поза, това означава, че е пълно с енергия и винаги е готово да играе.

4. Сгънато на топка

Какво казва позата на съня за вашето куче

В тази поза кучетата се опитват да предпазят лапите, гърлото и жизнените органи. Или, както казват ветеринарните лекари, те се опитват да се затоплят. Възможно е нещо да притеснява домашния любимец, ако спи така - например шум някъде наблизо, но някои кучета просто наистина харесват да спят така.

5. По гръб

Какво казва позата на съня за вашето куче

Това е най-спокойната поза за спане при кучетата: корема и гърлото остават незащитени и това са най-уязвимите части на тялото. Ако един домашен любимец спи по гръб, това означава, че то напълно ви се доверява и се чувства удобно с вас. Но това също може да означава, че на кучето му е горещо или наистина се е уморило през деня. Ако кучето често избира тази позиция, това означава, че то се чувства уверено и лесно се адаптира към различни условия.

6. "Умряла хлебарка"

Какво казва позата на съня за вашето куче

Това е вариация на позата по гръб. Изпънатите напред лапи изглеждат наистина смешни! Тази позиция означава, че вашето куче се чувства напълно щастливо и в безопасност. Също така, животните, които спят така, са обикновено независими и спокойни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay