Каляската на Чарлз и Даяна ще повози и новото кралско семейство

Шествие с каляски на кралската сватба

Снимка от обявяването на годежа на 16 ноември 2010 г.
Снимка от обявяването на годежа на 16 ноември 2010 г.

Британският принц Уилям и бъдещата принцеса Кейт Мидълтън ще бъдат отведени от Уестминстърското абатство до сватбеното тържество, което ще се проведе в Бъкингамския дворец с каляска, теглена от коне, съобщава Contactmusic.

 

Аристократичната "State Landau" от 1902 г. е била използвана и на сватбата на родители на Уилям – принц Чарлз и принцеса Даяна през 1981 г.

 

Не само младоженците, но и цялата им "свита" ще устрои истинско шествие с каляски в Лондон, на което публиката по улиците на английската столица ще има възможност да се наслади.

 

Общо пет каляски ще участват в значимото събитие на 29 април тази година. Втората и третата ще транспортират кума – брат на Уилям – принц Хари, шаферката – сестрата на Кейт – Филипа и другите шаферки. В четвърта каляска ще пътуват кралица Елизабет Втора и нейният съпруг - дюкът на Единбург, които са бабати дядо на принц Уилям, а в последната - пета каляска, ще са бащата на Уилям – принц Чарлз и неговата съпруга Камила Паркър – дукеса на Йорк.

 

В случай че типичното английско време прояви своя характер и в деня на сватбата има силен дъжд, каляската ще бъде заменена от стъклена карета.

 

Очаква се Кейт да бъде заведена до Уестминстърското абатство в същата кола, в която бяха нападнати принц Чарлз и съпругата му по време на студентските протести в Лондон миналата година. Самият принц Уилям ще бъде транспортиран до мястото на церемонията с отделен държавен автомобил.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay