Любовта няма сама да те намери, потърси я ти

Новото начало

Любовта няма сама да те намери, потърси я ти

Наскоро си се разделила с човек, когото все още не можеш да преживееш, но това не означава, че животът ти е свършил. Напротив - може би тепърва започва, само че ти все още не си наясно с това.

 

Опитай се да преодолееш депресията и излез на първа среща, но не с кого да е. Ако трябва, изчакай известно време, преди отново да се хвърлиш в любовния океан. Чакането си заслужава, а и сега е моментът да отделиш малко време само за себе си - просто погледни ситуацията от добрата страна.

 

През това време те съветваме да не "проспиваш" дните си, а напротив - да държиш очите си широко отворени. Има толкова неща, които могат да те направят щастлива, само трябва да се огледаш по-внимателно. А току-виж си намерила нова тръпка, която да събуди пеперудите в корема ти.

 

И стани най-сетне от този диван! Знаем, че е уютно и успокояващо да гледаш телевизия под топлото одеяло или пък да ровиш в Интернет часове наред, но това не е начин на живот. Излез навън, свърши ангажиментите, които отлагаш от толкова много време, а после направи една зареждаща обиколка на магазините. Спортувай, разхождай се, излизай с приятели - изобщо прави всичко, което те свързва с хората. Така много по-лесно ще се сдобиеш с партньор, защото любовта няма да дойде сама на канапето ти.

 

Разшири кръгозора си и излез с някой, който не е твой тип. Защо трябва да подхождаш с предразсъдъци? Може пък точно този мъж да намери прекия път до сърцето ти. За целта обаче не трябва да отричаш това, което не познаваш.

 

Другата крайност е да се вкопчиш в новото си увлечение, като удавник за сламка. Не се заблуждавай, че обичаш някого, само защото ти е омръзнало да бъдеш сама. Ще разбереш много скоро, че "насила хубост не става" - връзката ти е обречена на провал, ако не си искрена.

 

И тъй като става дума за любов, най-важно е да не забравяш да слушаш сърцето си, дори някоя потенциална връзка да ти се струва луда или пък невъзможна. Нямаш представа как може да се обърне животът ти на 180 градуса, точно когато най-малко очакваш.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay