Малки детайли във вашия вид, които могат да разкрият всичко за вас

Малки детайли във вашия вид, които могат да разкрият всичко за вас

Учените казват, че си създаваме първо впечатление за някого и решаваме дали той е надежден или не за около 100 милисекунди. През това време ние оценяваме неговия социален статус, интелигентност и доколко е успешен. Знаете ли, че е възможно да разберете колко приятелски настроени сте като погледнете формата на скулите си? Дори когато не казвате нищо, външният ви вид разкрива много за вашите лични качества.

1. Пъпът е свързан с успеха в спорта

Височината на пъпа е свързана с това колко успешен сте в спорта. Колкото по-високо е пъпа, толкова по-бързо човек може да тича. И някой, който има нисък пъп, може да се превърне в страхотен плувец. Става въпрос за центъра на тежестта: великите бегачи имат по-висок център на тежестта от обикновените хора.

2. Изчервяването всъщност може да е полезно

Хората, които се изчервяват лесно, често не харесват тази черта в себе си. Способността да се изчервявате обаче само предава положителни емоции на хората около вас. Първо, изчервяването е невъзможно да се имитира - това казва на другите хора, че сте искрени.

Второ, изчервяването увеличава привлекателността в очите на противоположния пол. Изчервяването означава, че хората са срамежливи, не са много уверени и малко смутени. Потенциалните партньори се доверяват на тези хора по-лесно отколкото на хората, които не се изчервяват.

3. Апетита за сладко говори много за характера

Да си фен на сладките храни не е толкова лошо, колкото изглежда. Разбира се, зъбите и формата на тялото ви може да страдат, но хората около вас ще ви обичат.

Работата е там, че хората мислят, че тези, които обичат сладките храни, са сладки, приятелски настроени и искрени.

4. Обувките показват емоционалното състояние на собственика си

Психолозите от Канзас казват, че обувките могат да кажат много повече за вас, отколкото дори най-подробната биография. 

Тревожните хора обичат тесните обувки. Обувките им обикновено са нови и изглеждат перфектно (дори времето да е ужасно). Те се притесняват как изглеждат и какво мислят другите за тях.

Практичните и функционални обувки означават, че човек е приятен и мил. Тези хора се появяват публично в стари маратонки - комфортът е най-важното за тях.

5. Скрита следродилна депресия може да се намери в езика на тялото на майката

Според експерти някои майки не искат да признаят колко са изтощени в действителност. Психолозите намериха начин да определят нивото на стрес на млада майка. Те наблюдаваха начина, по който жените държат бебетата си.

Те откриха, че жените, които държат бебетата си или люлеет леглата им с десните си ръце, са по-податливи на стрес и често имат следродилна депресия. И обратно, майките, които държат бебетата си на лявата си ръка, са по-стабилни в емоционално отношение.

6. Начинът, по който се храните, е свързан с вашия нрав

Според Джулиет Богхосян, хранителните навици могат да ни помогнат да четем други хора като отворени книги. 

Човек, който се храни бавно: Тези хора са спокойни и обичат да отделят време, за да се насладят всеки момент.

Човек, който се храни бързо: Тези хора се справят добре с повече от една задача наведнъж и завършват нещата със срокове. Те са склонни винаги да са в движение и са много конкурентни.

Човек, който е претенциозен относно храната: : Тези хора обичат да останат в зоната си на комфорт, не обичат да рискуват и се страхуват да не успеят.

Изолационист: Тези хора, които обичат да ядат отделните части от храната си поотделно - като довършват месото си, преди да ядат зеленчуците си, са склонни да бъдат ориентирани към детайлите и се стремят към съвършенство.

7. Гризането на ноктите е знак за перфекционизъм

Всички мислим, че човек е нервен, когато гризе ноктите си и се смята за лош навик, но се оказва, че хората, които гризат ноктите си всъщност са перфекционисти. Перфекционистите искат да си гризат ноктите не защото са притеснени, а защото се притесняват, че не са заети с нещо. Тези хора смятат, че всяка минута от живота им трябва да бъде полезна. Във всяка ситуация (стрес, скука, чакане), перфекционистите ще направят всичко, освен да седят неподвижно.

8. Цветът на очите е свързан с личните качества

В продължение на стотици години врачките се опитват да предвидят какъв ще бъде нравът по цвета на очите. Но това са глупости. Учени от университета в Оребро в Швеция обаче установиха, че същите гени, които образуват нашите челни дялове, влияят върху цвета на очите ни. Във фронталните лобове има поведенчески центрове - което означава, че хората с еднакъв цвят на очите могат да имат еднакви житейски ценности.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay