Мъжките лъжи са благородни

Защо мъжете изричат толкова много лъжи?

Мъжките лъжи са благородни

Ако животът беше анимационен филм, то със сигурност всички мъже щяха да приличат на Пинокио. Жените пък щяха да играят най-различни и познати роли. Бедната и измъчена Пепеляшка, боготворената от много мъже Снежанка, красивата, но затворена в един замък със звяр Бела и още куп приказни героини. Просто защото сме толкова различни всеки ден, че и най-талантливият писател няма как да измисли женски образ, който да показва изчерпателно същността на жената. Но нека не говорим за нас този път, а да погледнем към нашите Пинокиовци и техните дълги носове.

Всичките лъжи, които изричат мъжете, замъгляват съзнанието ни и то не помни добрините, които са извършили и смелостта, която са проявили. Недостатъкът се набива на очи, винаги. А лъжата е част от седемте смъртни гряха, непростима и силно обидна за всеки човек. Прави ли сме наистина, когато тръшкаме врати и хвръляме чаши по любимия, защото ни е излъгал, или зад тези негови действия седи някакво смислено обяснение?

Всъщност лъжата може да бъде извършена от любов. Понякога, не винаги. В конкретни случаи, когато е добронамерена и ни защитава от сериозни и трайни емоционални увреждания. Понякога лъжата може да спаси една връзка, едно детство и една любов. Лъжата може да спаси! Колкото и нереална и лицемерна да ни звучи комбинацията на тези думи в едно изречение, то сме склонни да повдигнем заинтригувано вежда и дори да повярваме. До това твърдение достигаме, прочитайки изповедта на един мъж, който се опитва да обясни на човечеството, защо мъжете лъжат своите половинки и има ли смисъл в това:


"Защо лъжем?", пита той съпругата си. "Защото сте страхливци!", отговаря равнодушно тя.

Има ситуации, които изглеждат привидно глупави, но могат да се превърнат в разрушителни за две създания. Примерът: някой е казал нещо, което мъжът предпочита да премълчи, за да не огорчи жена си. Тя разбира за това и го тълкува сякаш е била предадена. Той става неин враг. Просто защото някой е казал нещо. Следват скандали, оправдания и събран багаж, в най-добрия случай спорът приключва тук и дрехите отново са върнати на мястото си. За нас, жените, тази лъжа е обидна, а мъжът изглежда като страхливец в нашите очи. "Страх го е да ми каже истината!”, отсичаме категорично.

Според представители на силния пол обаче, мъжът не е страхливец, а напротив, той е прикрит смелчага. Защото рискува повече във връзката, изричайки лъжи или премълчавайки истини. Жените предпочитат да ровят в стари рани и често да повтарят какви грешки е допуснал партньорът им. Мъжете пък им отвръщат с лъжи, не винаги, но в 90% от случаите. Мъжете не трябва да казват истината - връзката им се нуждае от тези лъжи, за да се развива. Никой не обича да е уязвим и слаб, а мъжкото достойнство се крепи на избягването на тези състояния.

Като момчета те трябва да развият егото и сексуалността си, за да задоволят жената във всички аспекти. Като мъже се подразбира, че вече трябва да са емоционално и физически стабилни и на тези женски нужди да отговарят с лекота. Но познайте какво, те са уязвими, а понякога и изтощени от очакванията на света от тях. И не искат да го разбираме, нито да ни разочароват. Затова, мили дами, те лъжат. И сме сигурни, че много мъже от другата страна на половата барикада категорично ще застанат зад тази теория.

Предложихме ви един нов поглед към тълкуването на лъжите, някак по-безболезнен и вдъхващ надежда. Лъжата може да е грях, но любовта е смисълът да бъдем тук. Затова, дами, преди да тръшнете още една врата, помислете струва ли си. Нека си признаем, все пак не само мъжете лъжат.

73 16
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 02.12.2011|16:08
Добре казано,ако се прави наистина така.Но да се изпозва лъжата за манипулиране на партньора,с това не съм съгласна.Според мен винаги трябва нещата да се изясняват - какъв е бил мотива за лъжата.Така ще се избегнат много недоразумения - в противен случай затръшнатите врати все повече ще се увеличават.
1
Не е посочен 30.11.2011|15:01
Страхливец е всеки, независимо от пола, който бяга от отговорност и използва всички средства за това включително и лъжата.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay