Несподелена любов: 5 стъпки за освобождаване от болката

Несподелена любов: 5 стъпки за освобождаване от болката

Какво е усещането за несподелена любов? Проучванията показват , че болката да обичаш някой, който не изпитва същото към теб, е истинска. За някои може да бъде почти непоносимо.

Да си влюбен в някого е една от най-уязвимите позиции, в които можеш да изпиташ. Често хората се оказват, че въртят живота си около човека, в когото са влюбени; отброяване до следващото им виждане, прекомерно анализиране на всеки разговор.

Може да стане обсебващо и когато любовта не е реципрочна, може да бъде изключително трудно да се възстановите. Много хора се чувстват потънали в депресия в резултат на тази емоционално брутална форма на отхвърляне. Не трябва да се чувствате виновни, че обичате някого

В крайна сметка несподелената любов е трудна за всички засегнати страни; никой не получава това, което иска и може да отнеме много време, за да го премине. Приемането обаче е първата стъпка.

Веднага щом приемете, че това е ситуацията, в която се намирате, можете да започнете да се движите напред. Това не означава, че не ви предстои дълго пътуване, но поне означава, че пътуването е започнало!

1. Помислете дали изпитвате тръпка от несподелена любов

Ако изглежда, че често се намирате в позицията на нереципрочна любов, може би си струва да направите крачка назад от ситуацията и да видите дали това може би е решение, което вземате съзнателно.

Разбира се, всички изпитваме известна тръпка от желанието за това, което не можем да имаме, но ако това се превръща в повтаряща се ситуация, трябва да започнете да се изправяте директно срещу нея.

2. Опитайте се да не го приемате лично

Разбира се, много по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но трябва да се опитате да не приемате тази форма на отхвърляне лично.

Хората не могат съзнателно да решат по кого си падат. Точно както вие не можете да не сте влюбени в тях, така и те не могат да не бъдат влюбени във вас. Това не означава, че не сте достатъчно добър или необичан, а по-скоро, че в този момент не е писано да бъде.

Може да няма нищо общо с вас. Може би това е свързано с тях и къде са в живота. Те могат да бъдат влюбени в някой друг или просто да не се интересуват от връзка.

3. Не се измъчвайте

Когато любовта остане несподелена, може да се почувства опустошително, но не можете да се измъчвате. Приемането ще ви помогне в лечебния процес.

След като осъзнаете, че любовта ви не е реципрочна, е време да  я оставите напълно и да направите нещо ново. Вие сте безсилни да промените чувствата им, но не сте безсилни да промените начина, по който се справяте с тях.

4. Дистанцирайте се

Всяка форма на контакт, колкото и малка да е, само ще направи живота ви по-труден.

Може би в някакъв момент можете да имате приятелство с тях, но в този момент това не е възможно. Бъдете строги към себе си. Бъдете заети; хвърлете се на работа, наваксайте със старите си приятели или придобийте ново умение (научете френски или започнете да рисувате).

Каквото и да решите да правите, бъдете заети и разсеяни! Не искате време да се занимавате с тази ситуация. Разстоянието е най-добрият лечител.

5. Срещи

Най-лесният начин да продължите напред и това важи за всяка ситуация, не само за несподелена любов, е да се влюбите в някой друг.

Не започвайте да се срещате, докато сте напълно влюбени в някого, но след като следвате първите 4 стъпки, чувствата ви трябва да отшумят и можете да започнете да обмисляте срещи с други хора.

Дори просто да излизате често ще ви позволи да срещнете множество нови хора и да прекарвате по-малко време в мислене за предишната си любов.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay