Нещата, за които трябва да сте подготвени, ако имате близнаци

Двойна радост вкъши

Нещата, за които трябва да сте подготвени, ако имате близнаци

Да имаш две деца по едно и също време е чудо! Това е още по-голям комплимент от Господ! Но е и отговорност. Винаги съм си мечтаела да имам близнаци и се надявам един ден Бог да чуе молитвите ми. Ще Ви разкрием няколко неща, с които родителите на близнаци се сблъскват доста често, ако не всеки ден.

Да започнем от бременността. Очаквайте доста по-трудна и болезнена бременност. Добре е да знаете, че близнаците често се раждат преждевременно, така че бъдете подготвени.

Когато бебчетата станат на месец и започнете да ги разхождате с количката, бъдете готови хората постоянно да Ви спират и да гледат втренчено към близначетата. Понякога, дори и очевидна да е приликата им, ще чуете невинния въпрос "Те близнаци ли са?" Е, какви друга да са?

Също така минувачите ще си шушнат "Дали са направени по естествен начин?" Знаете, че инвитро децата са близнаци.

Това, че са еднакви визуално, не означава, че са такива и вътрешно. Понякога те имат нужда от различни неща, игри и дрехи. Не ги карайте постоянно да са заедно и да правят всичко заедно, по един и същи начин. Помнете, че те не са клонинги, те са близнаци!Това, обаче, не важи за играчките. Ако на едното дете сте купили някаква играчка, то и другото ще иска такава. Така то няма да се чувства пренебрегнато.

Бъдете подготвени за много повече време, прекарано в сменяне на памперси

Може да си мислите, че сменянето на памперси на две деца е лесна работа, но не е точно така. Съобразете това, че докато сменяте пелените на едноtо дете, другото няма да стои мирно и да Ви чака. Ще пълзи, ще крещи, ще реве, всичко, което може да Ви попречи и да Ви накара да луднете.

Това, че децата Ви са родени в един и същи ден, в една и съща година и приблизително един и съши час, не означава, че ще се развиват по един и същи начин.

Ако едно дете изсмуква всички пари на мама и татко, то две накуп ги правят да се изпарят завинаги.

Не бива да сравнявате близнаците, защото те не са на състезание!

Кърменето на близнаци е трудно занимание. Едното пищи, че другото суче от майчината гръд, след това нахраненото надава вик.. и така се въртите в порочен кръг.

Ако едното дете се разболее, и другото се разболява! Неминуемо е и няма как да го предотвратите.

И все пак, да имаш близнаци най-вероятно е нещо наистина страхотно. Затова Ви (си) го пожелавам!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay