Някои мъже са "имунизирани" срещу изневяра?

Изневярата може да не е проблем?

Някои мъже са "имунизирани" срещу изневяра?

Пригответе се за шок, истинска изненада и подскоци от удоволствие! Всичко това, благодарение на скорошно изследване, публикувано в New York Times. Защото според неговите резултати част от мъжете са биологично настроени да не изневеряват!

 

Един експеримент, проведен от Florida State University, е открил доста изненадващи истини.

 

Оказва се, че необвързаните мъже считат 21-годишните девойки, участнички в изследването, за супер привлекателни. И то точно по времето на менструалния им цикъл.

 

Обвръзаните мъже обаче, напълно противоположно на "волните птички", изразяват негативно мнение за тези жени.

 

Обяснението? Изглежда мъжете, които имат партньорки в живота, усещат особено силно привличане към своята половинка, когато тя е в цикъл. След това се намесва и друга част на мозъка, която "цели" да защити мъжа от евентуални неприятни емоции, които ще съсипят връзката му. Именно поради тази причина, когато той е заобиколен от други жени, те не го привличат по никакъв начин.

 

"Този експеримент е част от нова сфера в психологията, която изучава взаимоотношенията между участниците в една връзка.", обяснява професор Tierney. "Когато двама души са щастливи заедно, те започват подсъзнателно да се приемат като семейство. Знаем, че вярността е ключова, когато говорим за стабилна връзка."

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay